Jorma Härkönen Sanasta miestä, sarvesta Härköstä

Maahanmuuton suuri kupla on lopultakin puhkaistava

Miksi maahanmuutosta puhutaan niin paljon esimerkiksi täällä Puheenvuorossa? Miksi joidenkin mielestä juuri maahanmuutto on vaikkapa tulevien eduskuntavaalien keskeisin kysymys? Miksi keskustelu on niin kiivasta ja saa aikaan ryöppyinä tulevia törkyviestitulvia toimittajille, poliitikoille ja viranomaisille? Miksi asiantuntijat, tutkijat ja käytännön työtä tekevät joutuvat suojaamaan puhelinnumeronsa ja muun yksityisyytensä uhkausten esittäjiltä? Miksi puhumme maahanmuutosta ongelmana?

Kysymyksiä riittää ja minun mielestäni on jo korkea aika puhkaista maahanmuuttoon ja siitä käytävään keskusteluun liittyvä kaikkein suurin kupla. Siis mikä se on, te kysytte? Kysymys ei todellakaan ole tänne vyöryvistä hallitsemattomista pakolaislaumoista, terroriuhasta, suomalaisen kulttuurin tuhoutumisesta, palavista ghetoista tai muista halla-aholaisten huolella hellimistä termeistä. Ne kun ovat vain keksittyjä, pahantahtoisia ja propagandistisia uhkakuvia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Eurooppa kun ei oikeasti islamisoidu, kansoja ei vaihdeta, länsi ei ole uppoamassa, "ne" eivät oikeasti tule ja vie meiltä töitämme ja naisiamme. Maailma ainoastaan muuttuu ja Suomi herra paratkoon tietysti sen mukana. Sitä ei voi eikä sitä tule estää, sellaista kuoreen vetäytymisen vaihtoehtoa ei nykymaailmassa ole.

Tämä suuri maahanmuuton kupla on Suomessa kotoperäisesti synnytetty, ihan hommailemalla hommailtu. Tarkoitan Halla-ahon ja hänen seuraajiensa luomaa, Perussuomalaisen puolueen mahdollistamaa, jonkinlaiseksi joukkopsykoosiksi levinnyttä maahanmuuttovastaisuutta, joka saa mitä kärjekkäimpiä muotoja ja ruokkii ihmisten alhaisimpia vaistoja ja tuntemattoman pelkoa. 

Maahanmuuttoon liittyvät kysymykset ovat Suomen tämän hetken ongelmista vähäisimpiä tai oikeastaan vielä tarkemmin: eivät ole varsinainen ongelma ollenkaan. Kovin erilaisista oloista tänne muuttaviin yksilöihin voi liittyä tiettyjä sosiaalisia ongelmia, mutta ne ovat ratkaistavissa siinä kuin syntyperäistenkin sosiaaliset ongelmat.

Kysymys tässä joukkopsykoosissa onkin muusta ja sopii toivoa, että lopultakin suomalaisten suuri hiljainen, hyvinvoiva enemmistö alkaa havahtua sumutukseen, joka tähän "maahanmuuttokriittiseen" liikkeeseen liittyy. Nyt kun se on päässyt hivuttautumaan virallisiin asemiin yhteiskunnassa, se on yhteiskunnalle entistä haitallisempi ja kasvaessaan potentiaalisesti myös uhka yhteiskuntarauhalle. Niin vihamielisesti ja niin voimallisesti tämän aatteen kiihkeät kannattajat suorittavat verbaalisia joukkohyökkäyksiä arvostelijoitaan kohtaan, että voi pelätä, että "homma" lähtee jossain vaiheessa käsistä. Täällä Puheenvuorossakin on jo saatu monta esimerkkiä siitä, minkälaisia törkyhyökkäyksiä tältä laumalta tulee. Vaikkapa Nasima Razmyar on niistä täällä kertonut. Mielestäni niitä pitäisi julkaista enemmänkin, jotta toiminnan alhaisuus paljastuu.

Median pitäisi myös tehdä oma osansa vallan vahtikoirana ja perehtyä nyt lopulta ihan oikeasti tähän ilmiöön. Nykyään sitä ei juuri kyseenalaisteta, vaan jopa otetaan kritiikittä käyttöön kyseenalaisia uudissanoja, kuten "maahanmuuttokritiikki", "suvaitsevaisto" tai "monikulttuurisuusintoilijat". 

Halla-aho on perässämatelijoineen luonut voimakkaan, kansainväliseen islamofobiseen liikehdintään nojaavan kultin, jossa Mestarin sanaa ei saa arvostella, puhumattakaan pilkata ja jossa Hän on erehtymätön. Tulee mielikuva porukasta, joka menisi ryhmänä vaikka jyrkänteeltä alas, jos Mestari niin käskisi. Eihän hänen tarvinnut viime viikolla kuin pikkurilli kohottaa, niin Veronika Honkasalo sai sadoittain törkyviestejä seinälleen. Honkasalo kun rohkeni selväsanaisesti arvostella Halla-ahon (anteeksi, Perussuomalaisten) maahanmuutto-ohjelmaa.

Halla-aholaisuus on uhka demokratialle siksi, että he eivät pidä kaikkia ihmisiä samanarvoisina ja jako tehdään nimenomaan etnisen taustan perusteella. Kun yhteiskunnassa ruvetaan lietsomaan tästä ajattelusta pohjautuvia asenteita ja jopa toimenpiteitä, kuten mainitussa ohjelmassa esitetään, ollaan huomattavan vaarallisella tiellä. Sellaisella tiellä, jota Euroopan 1900-luvun historian olisi todellakin pitänyt meitä opettaa välttämään. Mitä me vielä odotamme havahtuaksemme: ehdotuksia maahanmuuttajien keräämisestä tietyille, aidatuille alueille? Joukkovainoja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (194 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"ehdotuksia maahanmuuttajien keräämisestä tietyille, aidatuille alueille?"

Eikös siinä ohjelmajulistuksessa ollutkin maininta siitä, että maahanmuuttajien pitää pysyä asumassa siinä paikassa, joka heille on osoitettu sillä uhalla, että muuten menettää kaikki yhteiskunnan tuet.
Aidoista tosin ei ollut mainintaa ...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ai niin, maamiinat myös takaisin...

Esa Niemi

Juha, toimentulotukilaki määrittelee jo muutoinkin tukien voimassaoloa.

Kuntien saamissa valtionkorvauksissakin painotetaan muistaakseni sitä, että kuntapaikan saanut henkilö asuisi 3-4 vuotta vastaanottokunnassaan.

Tiedä sitä menettääkö siinä kaikki tuet, mutta esim. asumisen hinnalle on asetettu rajoja, joita tulee noudattaa. Työtä tekemällä voi toki nostaa elintasoaan, se on ihan varteenotettava taloudellinen porkkana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Maahanmuuttajan työnsaanti maakunnissa on sula mahdottomuus. Vaikeaa se on täällä etelässäkin. Täällä kuitenkin maahanmuuttajalla on edes teoreettinen mahdollisuus työllistyä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #164

Suurin osa työllistyneistä turvapaikanhakijoista on työllistetty toisten kaltaistensa hyysäämisen ja tulkkaamiseen. Osa saamalla työsuhteen, ja terävämmät repimällä korkeita konsulttipalkkioita, varsinkin tulkkaustehtävistä.

Sampo Keminholma

"Kovin erilaisista oloista tänne muuttaviin yksilöihin voi liittyä tiettyjä sosiaalisia ongelmia, mutta ne ovat ratkaistavissa siinä kuin syntyperäistenkin sosiaaliset ongelmat."
Tämän projektin onnistumisesta on saatu esimerkillistä näyttöä mm. Englannista, Ranskasta, Belgiasta ja nyt viimeiseksi Tanskasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jo kuva Jormasta kertoo kuplan puhaltalasta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kiitos Aimo, täytit odotukseni! ;-)

Seppo Hildén

Jaahas, Härköset ovat heränneet virkeänä ja päättäneet tempaista sunnuntaisaarnan. No, saarnan aihehan on jo tuttu. Härköset eivät yllätä.

Nyt ollaan sitten jälleen maahanmuuttokuplia puhkaisemassa. Todetaan että mitään maahanmuuttajaongelmaa ei Eurooppaan eikä Suomeen tule. Oletteko kertoneet tästä Helsinjgin kaupunginjohtaja Pajuselle. Hän meinaan loi vuonna 2009 pitämässään maahanmuutto-osaston maahanmuuttopolitiikan toimeenpanon avajaisseminaarin puheessaan katsauksen Helsingin maahanmuuttoasioihin ja ennusti, että vuonna 2025 Helsingin väestöstä jo 20-25% on maahanmuuttajia.

No Härköset toteaa blogissaan että:

"Maahanmuuttoon liittyvät kysymykset ovat Suomen tämän hetken ongelmista vähäisimpiä tai oikeastaan vielä tarkemmin: eivät ole varsinainen ongelma ollenkaan. Kovin erilaisista oloista tänne muuttaviin yksilöihin voi liittyä tiettyjä sosiaalisia ongelmia, mutta ne ovat ratkaistavissa siinä kuin syntyperäistenkin sosiaaliset ongelmat."

Kerropa tuo Helsingin kaupunginjohtajalle. Tuo Helsinkiin ennustettava maahanmuuttajien määrä tarkoittaa, että Helsingillä menee 9 miljardia euroa pelkästään maahanmuuttajien tarvitsemiin asuntoihin vuoteen 2025. Ja kun Helsingin verotulot on vuositasolla vajaa 2 miljardia, tarkoittaa se, että tuohon maahanmuuttajien tuomaan asuntolisäykseen kaupungilta menisi viiden vuoden kaikki verotulot. Nämä luvut laski KHT tilintarkasta Vahtera ja samoja lukuja MOT-ohjelma käytti tausta-aineistona aikoinaan lähettämässään maahanmuuton hinta-ohjelmassaan helmikuussa 2010.

Mutta eihän tämä asunto-ongelma tietenkään koske Hyvinkäällä asuvia Härkösiä, joten siinä mielessä se voi olla Teille kupla.

Heh.

ohessa linkki asuntolaskelmiin:

https://docs.google.com/viewer?url=http://yle.fi/a...

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

En ole Härköset, vaan ihan oma itsenäinen itseni. Hauska tutustua, Hilden! Pajusen kanssa voin puhua asiasta, kun hänet seuraavan kerran tapaan.

Asuinpaikkani ei liity keskusteluun mitenkään.

Seppo Hildén

Käytin monikkoa kun blogiaiheet ja tulokulma Teillä molemmilla on sama. Ei siis väliä kumpi Härkönen on blogikirjoituksen rykäissyt.

Ja mitä tuleee asuinpaikkaanne, niin se liitty tietenkin siten, että viittaamani esimerkki Helsingin kasvavista asuntomenoista maahanmuuttajien lisääntyessä koskee juuri Helsinkiä, joten Hyvinkäällä on helppo todeta, että mitään ongelmia ei maahanmuuttajista siis ole.

Ei ole halpaa maahanmuuttajien asuntomenot Espoolle eikä Vantaallekkaan tulevaisuudessa. Katsos kun ne asuntomenot ei ole pelkästään se kuukausivuokra, vaan siihen pitää laskea myös se asuntojen rakentaminen.

Joten voit jatkaa kuplien puhaltelua siellä Hyvinkäällä, mutta ne puhkeaa heti kun tulee Hyvinkäältä vaikkapa tänne pääkaupunkiseudulle

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #16

Olen asunut Helsingissä toistakymmentä vuotta ja käyn siellä useammankin kerran viikossa. Hyvinkäällä on myös kohtuullisen paljon maahanmuuttajia ja jonkun verran heistä on pakolaisiakin, mutta hyvin yhteiselo sujuu. No problems.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #16

Voisikohan olla niin, että tulevaisuuden 25-prosenttinen maahanmuuttajataustainen populaatio Helsingissä ja radikaalisti veroasteeseen nähden lisääntyneet asuntokulut eivät siis todellakaan ole Härköselle minkään valtakunnan ongelma vaan osoitus siitä, kuinka ...

  "... [M]aailma ainoastaan muuttuu ja Suomi herra paratkoon tietysti sen mukana. Sitä ei voi eikä sitä tule estää, sellaista kuoreen vetäytymisen vaihtoehtoa ei nykymaailmassa ole."

Tämä on tietenkin idealistisena mielipiteenä ihan luvallinen ja oikeutettu, mutta olen kiitollinen, että moisen ei anneta tällä hetkellä vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Vähän lähdekritiikkiä. Nuo Vahteran "laskelmat" on ihan huuhaata. Vahtera on perussuomalainen poliitikko. Jos et tiedä niin asunnoista maksetaan vuokraa jolla katetaan rakentamiskustannukset.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kuinka suuri osa noista vuokrista katetaan esimerkiksi asumistuella?

Seppo Hildén

Ja kukakohan sen vuokran pääasiassa maksaa. Mitäpä Bodil luulee, olisiko KELA:n asumistuki ja kunnan toimeentulotuki veronmaksajilta kerättyä rahaa.

Heh.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Tuossa löyt kantiköyhiä ihan yhtä' lailla. Kantiksista osa rikkaista myös hyödyntää asumistukia.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
  "Nuo Vahteran "laskelmat" on ihan huuhaata. Vahtera on perussuomalainen poliitikko."

Voi pyhä Sylvi. Siinähän se kaiken kattava selitys tuli sille, että laskelmissa ei ole totuuspohjaa: Vahtera vaikuttaa perussuomalaisissa.

Esa Niemi

Bodil Rosengren:
"Vähän lähdekritiikkiä. Nuo Vahteran "laskelmat" on ihan huuhaata. Vahtera on perussuomalainen poliitikko. Jos et tiedä niin asunnoista maksetaan vuokraa jolla katetaan rakentamiskustannukset."

Mikä laskelmissa olisi vikana, se ei kirjoituksestasi selvinnyt?

Vuokraan tarvitaan usein sosiaalitukia ja "takaisinmaksu" ajoittuu pitkälle aikavälille, jolloin alkaa olemaan jo saneerausvelkaa. Rakennusliike laskuttaa taas valmistumisen mukaan.

Jos tämä Bodilin teoria toimisi, niin sosiaalinen asuntotuontanto olisi uusi Nokiamme.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kritiikkisi Vahteran laskelmistaä ovat "ihan huuhaata". Pelkkä väite ei riitä, kumoa faktoilla Vahteran tiedot.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ainahan jotakin pohjaa on.

Saksan ehkä tunnetuin ekonomisti Hans-Werner Sinn (Ifo-instituutin pääjohtaja) laski viime joulukuussa, että jos Saksan väestörakenteen ikävääristymä haluttaisiin korvata maahanmuutolla, maahanmuuttajia tarvittaisiin 32 miljoonaa lisää.

Tämä nyt ei ole poliittisesti mahdollista, mutta jos nuo maahanmuuttajat tulisivat Euroopan ulkopuolisista, lähinnä islaminuskoisista maista, kysymys Euroopan ns. islamisoitumisesta saattaisi aktualisoitua.

Noin ei tapahdu, mutta maahanmuutosta koituu paikallisia, ja todellisia ongelmia. Niitä pystytään väliin ratkaisemaan ja purkamaan, mutta Multikulti ei ole mikään ratkaisu, käsitteen yhteiskuntatieteellisessä ja yleiseurooppalaisessa merkityksessä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Maahanmuutto on ollut ja on tietenkin vain osaratkaisu Saksassakin, tuossa Euroopan talousveturissa. Kaikkien Länsi-Euroopan maiden on eri keinojen yhdistelemisellä kyettävä kuitenkin ratkaisemaan kestävyysvajeongelmansa. Saksassa kuitenkin tuottavuus ja työllisyys on olennaisesti korkeammalla tasolla kuin meillä ja siinä onkin yksi suurimmista todellisista huolenaiheista.

Saksaan on kyllä halukkaita tulijoita vaika minstä suunnasta, onhan siellä hyvä määrä suomalaisiakin.

Esa Niemi

Ilari Kiema:
"Saksan ehkä tunnetuin ekonomisti Hans-Werner Sinn (Ifo-instituutin pääjohtaja) laski viime joulukuussa, että jos Saksan väestörakenteen ikävääristymä haluttaisiin korvata maahanmuutolla, maahanmuuttajia tarvittaisiin 32 miljoonaa lisää."

Tarkoitatko tätä uutista, joka vääristyi uutisissa ja Sinn joutui korjaamaan esitettyjä tietoja ja kertoi jokaisen maahanmuuttajan tekevän tappiota 1800 euroa vuodessa. Elinkaarimallissa tappio nousi 79 000 euroon.

Sinn valitteli, että Saksan maahanmuutto on ns. sosiaaliperäistä kun taas USA vetää koulutettua väkeä. Huoltosuhdetta Sinn lähtisi lisäämään kantaväestön syntyvyyttä lisäämällä taloudellisia houkuttimia.

Frankfurter Allgemeinen artikkeli saksaksi:

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftsp...

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Maahanmuutto on eräiden näkemyksen mukaan Suomen merkittävin uhka. Jos heihin on uskomista, se syventää maamme taloudellista ahdinkoa ja tuo terrorismin kotikamaralle. Toisten mielestä (minun myös) suurimmat haasteet liittyvät koulutukseen, työvoimaan, työllisyyteen, yrittäjyyteen, perustarpeiden omavaraisuuteen, alkutuotantoon, vientiin, kilpalukykyyn, hyvinvointiin jne jne. Näissä selviytyäksemme meidän täytyy säilyttää uskottavuutemme kansainvälisenä yhteistyökmppanina. Vuosi sitten USA:n puolustushallinto listasi USA:ta kohtaavat surimmat uhat. Terrorismi oli listan häntäpäässä. Suurimmat uhat heidänkin listalla oli samat kuin tässä tänään Uuden Suomen artikkelissa mainitut. Näihin verrattuna maahanmuuton lieveilmiöt on marginaalinen kysymys.

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/77873-r...

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Juuri näin, Elfgren. Se tässä harmittaakin, kun tämän joutavan meuhkaamisen alle jäävät ne oikeasti tärkeät asiat, joista laitoitkin tiiviin luettelon. Lisäisin listaan vielä Venäjän aggressiopolitiikan vuoksi muuttuneen Suomen turvallisuuspoliittisen ympäristön tuomat ongelmat ja erikseen nostaisin vielä huolen suomalsieten nuorten miesten syrjäytymiskierteestä, johon aivan liian moni sortuu tällä hetkellä.

Jari Nyberg

Elfgren ja Härkönen, osaatte varmaan kertoa syyn siihen, että miksi meidän pitää harjoittaa sellaista humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa, jolloin siitä aivan oikeasti tulee todellinen ja jättimäinen ongelma? Oletteko koskaan kuulleet sellaisesta asiasta kuin ennakoiva ongelmaratkaisu? Ihan vain mielenkiinnosta kuulisin myös numeerisia arvioita siitä, kuinka monta väkivaltaista ryöstöä ja raiskausta tarvitaan, että humanitaarisen maahanmuuton voi katsoa olevan oikea ongelma?

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #25

Jari N

En valitettavasti pysty vastaamaan kysymykseesi. Kuten me kaikki tiedämme ihmiset ovat kautta maailmanhistorian olleet liikkuvalla kannalla. Milloin on asutettu Europpaa ja Suomea, milloin taas Australiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Puhumattakaan suomalaisista, joita on maailamalla koko ajan satoja tuhansia. Vastaamista helpottaisi, jos kertoisit missä maassa maahanmuutosta on tullut jättimäinen ongelma? Luulen tietäväni "ennakoivasta ongelmanratkaisusta" jotakin. Tarkoittaako se rajojen kiinni laittamista?

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #39

Kysyttäisiinkö maahanmuutosta ja sen ongelmista maoreilta ja intiaaneilta? Tällä hetkellä näyttää siltä, että islamilaisista maista suuntautuva maahanmuutto on luomassa tänne Eurooppaankin jos ei saman kokoluokan ongelmaa, niin varsin isoa kuitenkin. NOGO-alueet alkavat olla arkipäivää jokaisessa eurooppalaisessa suurkaupungissa. Ne ovat siten itsenäisiä vyöhykkeitä omine lakeineen ja poliiseineen. Minusta on kovin kummallista, jos tuollaista kehitystä ei pidetä mitenkään ongelmallisena. Väistämättä tulee mieleen, että ehkäpä nuo alueet haluavat Ukrainan separatistien tavoin jossakin vaiheessa täyden itsenäisyyden. Itsehallintohan niillä käytännössä jo on.

Rajoja ei tarvitse kiinni laittaa. Meidän tarvitsee vain lopettaa ne elintasopakolaisuuden vetovoimatekijät, jotka houkuttelevat tänne väkeä Afrikasta saakka ja hukkumaan Välimereen. Kiintiöpakolaisten osalta me voisimme käyttää tervettä järkeä valitessamme niitä, keitä tänne otamme. Niin tekevät monet muutkin maat.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #56

Intiaaneilla ja maoreilla ei ollut mitään tekemistä nykyisen kaltaisen maahanmuuton kanssa. Kummassakin tapauksessa alunperin heidän alueilleen saapui erittäin agressiivinen ja valloitushaluinen, teknisesti erittäin paljon kehittyneempi kulttuuri. Se olisi suunnilleen samaa kuin meidän pariimme tultaisiin ulkoavaruudesta.

Toki euroopasta lähdettiin Afrikkaan, Amerikkaan ja Aasiaan siirtolaisiksi. Tekninen ylivoima ja agressio kuitenkin säilyivät.

Toisin sanoen on puhdasta hölynpölyä ruveta vertailemaan nykyisiä, sodan ja köyhyyden takia Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia ja Amerikan valloitusta.

"Meidän tarvitsee vain lopettaa ne elintasopakolaisuuden vetovoimatekijät, jotka houkuttelevat tänne väkeä Afrikasta saakka ja hukkumaan Välimereen."

Niille työntäville tekijöille ei siis pitäisi tehdä mitään?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Muistan nähneeni jossain tilaston, jonka mukaan Uuden Seelannin vankiloiden vangeista 70% on maoreja vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain parisenkymmentä prosenttia. (Siellä ilmeisesti maahanmuuttajat ovat kokeneet alkuperäisen kantaväestön omaksi ongelmakseen.)

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #73

Vennervirta, kun nyt kerran otit puheeksi aggressiivisen maahanmuuton, niin mitä mieltä olet islamin valloitushaluista ja aggressiivisuudesta? Onko se vain söpö nallekarhu pikkutyttösen kainalossa? Mistä luulet islamilaisen maailman jatkuvien konfliktien juontavan juurensa? Apeista verhoistako? Kysypä siitä järjettömästä vertailusta niiltä ihmisiltä, jotka epäonnekseen ovat jääneet islamilaisen enklaavin sisälle lähiössään.

Jospa aloitettaisiin sieltä helpoimmasta päästä ja lopetettaisiin ne vetovoimatekijät ensin. Säästyneillä resursseilla voitaisiin yrittää tehdä jotain niille työntävillekin tekijöille. En vain ymmärrä miksi naapuritaloa pitää lähteä sammuttamaan, jos oma eteinen on tulessa.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #56

Kysytään vaan ns. alkuperäiskansoilta! Tästä olemme samaa mieltä. :)

Maahanmuutto ei ole lainkaan ongelmaton asia ja siitä pitäisi keskustella kiihkottomasti ja asiapitoisesti. Monilla jo aivan peruskäsitteet on hukassa, toisilla taas ei ole lainsäädännöstä, kansainvälisistä velvoitteista yms. pienintäkään tietoa. Minulla on heille aina ne kaksi kysymystä: laitetaanko rajat kiinni ja mitä siitä seuraa Suomelle?

Humanitäärisen maahanmuuton vastustajia haluan muistuttaa siitä, ettei niin kauan sitten meitä suomalaisiakin otettiin vastaan Ruotsissa. Sivistyneenä kansakuntana meidän on kannettava kohtuullinen vastuu hädässä olevista ihmisistä. UNHCR:n tilastoon mukaan maailmassa on nyt yli 50 miljoonaa rekisteröityä pakolaista. Pakolaisuus ei ole heille valinta.

Osa Väimereen hukkuvista on juuri noita paremman elämän toivossa matkaan lähteneitä nuoria miehiä. Iihmissalakuljettajat ovat uskotelleet heille, että Euroopassa on yllin kyllin työtä. Kukapa ei sellaiseen matkaan lähtisi ja tuhansia dollareita maksavat matkat kustannetaan lainarahoilla. Näille ns. elintasopakolaisille suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä on aivan tuntematon käsite. He tulevat Eurooppaan siinä uskossa, että heille on tarjolla työtä ja että voisivat palkallaan auttaa perheitään, esim. sisarustensa koulunkäynnin kotimassa.

Tätä elintasopakolaisuutta hyvin kuvaava ongelma on mm. Dubai ja muut rakennusbuumin maat. Afrikkalaisia kouluttamattomia työntekijöitä houkutellaan itse maksettuun matkaan huikeilla lupauksilla rikastumisesta. Perillä odottaa karu todellisuus; 16 tunnin työpäivät, 7 päivää viikossa ja majoitus työnantajan järjestämässä yhteismajoituksessa. Kun viisumi (joka siis ei ole työviisumi) umpeutuu kolmen kuukauden jälkeen heidät lähetetään paluumatkalle ilman mitään korvausta tehdystä työstä. Tätä ilmaistyövoimaa käyttävät häikäilemättömästi hyväksi myös länsimaisten omistuksessa olevat rakennusyhtiöt ja aliurakoitsijat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

"Minulla on heille aina ne kaksi kysymystä: laitetaanko rajat kiinni ja mitä siitä seuraa Suomelle?"

Pakolaisuuteen on yksinkertainen ratkaisu:

- Pakolaisleirien olot kuntoon (telttakylät pois, tilalle normaaleja asuntoja. Rahat siihen vapautuisivat nykyisestä maahanmuutosta ja kehitysapubudjeteista.).
- Turvapaikanhakijat viedään Euroopasta sopivalle pakolaisleirille. Leirien turvallisuus taataan, eli ne ovat turvallisia paikkoja -- turvapaikkoja.
- Täten kv. sopimukset täyttyvät ja ihmisoikeudet toteutuvat. Bonuksena kukaan ei huku esim. Välimereen (koska tulijoiden virta ehtyy sen takia, että tulija joutuu joka tapauksessa pakolaisleirille).

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #97

Ilkka H

Erittäin hyvä, joskin epärealistinen ratkaisu. Kerron miksi.

- Pakolaiset kun joutuvat lähtemään omasta maastaan he asettuvat tilapäismajoitukseen johonkin toiseen valtioon. Tämä vastaanottava suvereeni valtio ei ole velvollinen luovuttamaan maataan pysyväiseen asuttamiseen toivomallasi tavalla. Ratkaisut, jotka esiemerkiksi syyrialaistenkin kohdalla on tehty ovat tilapäisratkaisuja ja sellaisena ne halutaan myös pitää.

- Turvapaikanhakijat (siis muut kuin pakolaiset) voisivat olla jopa kiitollisia ehdottomastasi ratkaisusta ja varsinkin jos he voisivat asettua asumaan paikkaan, jonka ilmasto on samanlainen kuin mistä ovat lähteneet. Tämän mallin toteuttaminen edellyttäisi, että suvereenit valtiot rakenuttaisivat näitä "sopivia pakolaisleirejä" ja olisivat valmiit kantamaan niiden turvallisuudesta huolta. Realiteetti on se, ettei mikään valtio tähän suostu ja mitään valtiota ei voi siihen pakottaa. Hyvästä esimerkistä käyvät pakolaisleirit Keniassa. Näillä leireillä on kymmeniä tuhansia UNHCR-pakolaisia. Heillä ei ole työtä, ei opiskelumahdollisuuksia ei käytännössä yhtään mitään. Ehdottamasi ratkaisumalli edellyttäisi vastaanottajavaltiolta yhteistyöhalua ja sitä kellään ei ole.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #105

Ok.

Eli ongelmat olisivat lähinnä vain käytännöllisiä. Se kuulostaa hyvältä, koska käytännön yksityiskohdathan ovat aina ratkaistavissa :)

Ajattelin, että länsimaat (tai ketkä tahansa halukkaat) voisivat hoitaa tuon leiripuolen. Voisivat esim. vuokrata/ostaa maata eri valtioilta, perustaa leirin ja hoitaa käytännön asiat. Miksi? Koska pitäähän ihmisiä auttaa. Ihan oikeasti ja vilpittömästi.

Kiinassahan on rakennettu jopa tyhjiä kaupunkeja (http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2013/08/0...) joten en usko että kaupunkien rakentaminen/rahoittaminen sinänsä olisi ongelma.

Ehkä jonkinlainen "rajavalvonta" pitäisi leireillä olla, muuten valtiot eivät varmaan suostuisi. Tällainen ehkä myös ehkäisisi sitä, että leireille olisi liikaa tunkua, siis vapaan liikkuvuuden rajoittaminen.

Sinne pitäisi tosiaan saada kaikenlaista normaaliin elämään kuuluvaa, kuten koulutusta ja työtä. Mutta eikös maahanmuutto ole nykyäänkin ratkaisu kaikkeen mahdolliseen? Silloinhan se ratkeaisi kutakuinkin itsestään.

Sitten sopimukset vain eri valtioiden kanssa kuntoon (käyttäen keppiä ja porkkanaa - sopivia painostuskeinoja ja taloudellisia houkuttimia) ja siinä se.

Kannattaisi tutkia tätä mahdollisuutta.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #125

Ongelman ratkaisu on toisaalta käytännöllinen ja toisaalta inhmillinen kysymys. Pakolaishallinto on UNHCR:n hyppysissä, eli YK:n jäsenvaltioiden hyppysissä. Organisaatio on perustettu vuonna 1951 tämän pidemmälle ei olla päästy. Keppiä, porkkanaa ja poliittista painostusta joudutaan jo nyt käyttämään. Jos tuo suuri itäinen naapurimme alkaa hillumaan toden teolla, meistä suomalaisitakin voi tulla pakolaisleirien asukkeja.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #105
  "Tämä vastaanottava suvereeni valtio ei ole velvollinen luovuttamaan maataan pysyväiseen asuttamiseen toivomallasi tavalla"

Luulisin, että puhe on esim. Syyrian naapurimaista, joihin kohdistuu tunnetusti aivan hillitön virta pakolaisia ja ne tekevät täten enemmän kuin tarpeeksi avustaessaan konfliktissa.

Jos unohdetaan tämä, on "velvollisuuden puuttumiseen" nähden erikoista, että puhut Suomen tapauksessa vastuunkannosta ja korren kantamisesta kekoon. Onko pelisäännöt samat kaikille?

Olen joskus leikitellyt ajatuksella, kuinka kävisi, mikäli vaikkapa UNHCR:n väki kävisi melko vauraiden Kuwaitin ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hallitsijoiden luona puhumassa globaalista vastuunkannosta. Voipi olla, ettei kiinnostaisi.

Huomasin kyllä senkin, että kirjoittaessasi tästä maagisesta vastuunkannosta, viittasit samalla myös Suomen asemaan länsimaisena sivistysvaltiona. Ei tämän silti pitäisi olla meidän ja verrokkiemme yksinoikeus.

Paljonkohan Japaniin ja Etelä-Koreaan matkaa syyrialaispakolaisia?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #97

Hienoja asioitahan nuo, ei siinä mitään.

Pakolaisleirien olojen kunnostaminen olisi vallan helppoa. Eihän siihen mitään länsirahoja edes tarvitsisi.

Jotenkin tuntuu kummalta, että länsimaiden pitäisi tuohon osallistua. En oikein hyvänä näe, että arabien öljymaat eivät juurikaan tuohon osallistu.
Jos jollain Brunein sulttaanilla on asuntona tuollainen 200000 neliötä, 1500 huonetta, lähes 500 kylpyhuonetta, 5000 ihmisen juhlasali, niin kyllä tuollaisesta todellisesta kerskakulutuksesta , pikkuisene arabiveljillekin pitäisi.

Samaa järjetöntä rahankäyttöä on lähes kaikilla arabimaiden valtaapitävillä.
Yksityis jumbojettejä, ruotsin laivojen kokoisia yksityisaluksia, satoja autoja ja kaikkea vastaavaa.
Miksi tälläinen on "hyväksyttyä" , puhutaan vain länsimaiden kerskakulutuksesta, joka noihin nähden on todellista köyhäilyä.

Ei ole arabien oma sosiaalisuus kyllä hääviä.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #79

Elfgren, kukaan ei ole missään ehdottanut Suomen rajojen kiinni laittamista. Se on kummallinen olkiukko, jota jostakin syystä esitellään puolustuksena harjoitetulle järjettömälle elintasopakolaisuudelle. Meidän kannattaisi toimia kuten Ruotsissa aikoinaan. Otetaan tänne niitä töihin tulevia siirtolaisia ja poistetaan elintasopakolaisuuden vetovoimatekijät.

Pakolaisuus on kaikille niille valinta, jotka omin neuvoin saapuvat tänne Afrikasta saakka turvapaikkaa hakemaan. On aivan turhaa väittää mitään muuta. Tuo elintasopakolaisuus saadaan loppumaan heti, kun poistetaan taloudelliset vetovoimatekijät, sillä kyllä ne tulijat haluavat sijoitukselleen maksimaalisen tuoton. Kysymys vain kuuluu, että miksi suomalaisten veronmaksajien on tuo tuotto maksettava?

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #104

Jari N

En parhaalla tahdollakaan ymmärrä mistä puhut. Asiallisen keskustelun puolesta liputtavana judun pakostakin kysymään mitä tarkoitat elintasopakolaisilla? Kuinka paljon niitä tulee Europpaan ja Suomeen? Tarkoitatko niillä juuri nitä, josta edellisessä vastauksessani puhuin.

Kun minä puhun pakolaisista, tarkoitan UNHCR:n rekisteröimiä pakolaisia. Heille pakolaisuus ei ole valinta, paitsi siinä mielessä että heillä on ollut mahdollisuus valita jäävätkö konfliktin jalkoihin vai lähtevätkö sitä pakoon. Näitä on maailmassa yli 50 miljoonaa ja he päätyvät pakolaisleireille. Vain murto-osa pääsee uudelleen sijoitettuna uuteen kotimaahaan. Esimerkiksi Suomeen heitä otettiin viime vuonna reilut 1000.

Kysyt lopuksi miksi meidän suomalaisten veronmaksajien on tuo tuotto maksettava. Jos kysymyksesi viittaa määritelmän mukaisiin pakolaisiin niin vastaus on yksinkertaisen selkeä. Me olemme allekirjoittaneet YK:n pakolaissopimuksen, joka vecloittaa meitä muiden maiden tavoin kantamaan kortemme kekoon.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #115

Minä taas puhun niistä oikeista pakolaisista. Esimerkiksi täällä Suomessa on jo noin 15 000 somalia, joista suurin osa on saanut turvapaikan toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella. Heistä alle sata on oikeita pakolaisia. Toissijainen suojelu ja humanitaarinen suojelu muodostavatkin nykyisin elintasopakolaisuuden väylän, jota surutta käytetään hyväksi. Tulijat valitsevat kohteekseen sellaisen maan, josta saatava rahallinen hyöty on suurin. Pitäähän heidän saada suurelle sijoitukselleen katetta. Ei Afrikasta Suomeen tuleminen mitään ilmaista ole.

Tuo hyöty on esimerkiksi Suomessa on ilmainen sosiaaliturva eli käytännössä ilmainen eläminen, josta jää vielä sukanvarteenkin. Lisäbonuksena valtio maksaa perheenyhdistämiset, jota hyväksikäyttämällä saadaan koko klaani pikku hiljaa veronmaksajien rahoilla hinattua Suomeen. Suomen pitäisikin pikaisesti ottaa käyttöön elatusvelvoite perheenyhdistämisissä. On todella käsittämätöntä, ettei sitä ole vieläkään tämän laman aikana tehty.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #170

"Esimerkiksi täällä Suomessa on jo noin 15 000 somalia, joista suurin osa on saanut turvapaikan toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella."
Mä olen kans ihmetellyt tätä käytäntöä, kun samaan aikaan osa Suomessa asuvista somaleista käy lomailemassa Mogadishussa. Siis jos etelä-Somaliassa on rauhatonta, mutta pääkaupungissa voi kuitenkin lomaille niin mikä perustelu on silloin tulla hakemaan turvapaikkaa Suomesta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #104

Virossa ei tulevista pakolaisista ongelmaa, miksikähän näin on ?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #79
  "Osa Väimereen hukkuvista on juuri noita paremman elämän toivossa matkaan lähteneitä nuoria miehiä. Iihmissalakuljettajat ovat uskotelleet heille, että Euroopassa on yllin kyllin työtä. Kukapa ei sellaiseen matkaan lähtisi ja tuhansia dollareita maksavat matkat kustannetaan lainarahoilla. Näille ns. elintasopakolaisille suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä on aivan tuntematon käsite. He tulevat Eurooppaan siinä uskossa, että heille on tarjolla työtä ja että voisivat palkallaan auttaa perheitään, esim. sisarustensa koulunkäynnin kotimassa."

Ihmiskaupasta ja -salakuljetuksesta pitäisi puhua paljon, paljon enemmän, sillä kuten mainitsit, on se yksi suurimmista ja suurimpia ihmisoikeusloukkauksia sisältävistä koneistoista, joissa liikkuu myös isot rahat. Kuuntelin Kyproksen meiningistä perjantaina radio-ohjelmaa, eikä viesti ollut kovin mukava. Lisäksi sillä on globaalissa muuttoliikenteessä huikean suuri rooli.

Miltä kuulostaisi lähtömaihin tiedottaminen koskien sitä, että se, mitä salakuljettajat lupaavat, ei pidä paikkaansa? Olisi toki mielenkiintoista tietää, että millainen vaikutus salakuljettajien toiminnan päättymisellä olisi humanitaarisen maahanmuuton volyymeihin erityisesti Välimerellä.

Tästä johdettuna kuulisin mielipiteitä koskien sitä, onko ihmissalakuljettajista matkanjärjestäjinä hyötyä Euroopan väitetyn työvoimapulan paikkaamiseksi, koska tulijoita ei muuten olisi tarpeeksi. Sisämaassa sijaitsevista afrikkalaisvaltioista ei logististen ja tiedollisten puutteiden vuoksi muutoin tiedettäisi lähteä matkaan yhtään minnekään, ainakaan niin suurissa määrin kuin tällä hetkellä, kun salakuljettajat mahdollistavat ainakin sen.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #79

"Humanitäärisen maahanmuuton vastustajia haluan muistuttaa siitä, ettei niin kauan sitten meitä suomalaisiakin otettiin vastaan Ruotsissa."

Montako täysi-ikäistä suomalaista turvapaikanhakijaa Ruotsi on ottanut vastaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #180

5000 inkeriläistä pakeni Ruotsiin heti sodan jälkeen. Luvussa ei ole aikuisväestöä eritelty mutta antanee sinulle osviittaa. http://www.borasinsuomiseura.se/42178476 Linkistä selviää että myös Itä-Karjalaisia pakeni Ruotsiin.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #56

Australiaa ja Amerikan manteretta eivät valloittaneet persaukiset pakolaiset. Voisitko kertoa milloin köyhät sisällissotien kourista tulleet ihmiset ovat keikauttaneet vakiintuneen ja vauraan hallinnon? Irlantilaiset maahanmuuttajat Yhdysvalloissa, joiden sopeutumista kritisoitiin aivan samoilla argumenteillä kuin meidänkin maahanmuuttajia (sikäli kun heillä sattuu olemaan erivärinen iho tms.)? Tai katoliset ylipäätään?

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #81

Peltonen, toistaiseksi ei hallituksia ole vielä kaatunut, mutta itsehallinto monilla alueilla on jo. Irlantilaiset kotoutuivat loppujen lopuksi oikein hyvin, koska oli pakko. Heillä ei ollut kaikenkattavaa sosiaaliturvaa pelastusrenkaanaan. Fakta nyt sattuu olemaan, että islamilaisista maista tulleiden kotoutuminen Eurooppaan on lähempänä katastrofia kuin menestystarinaa ja aivan sama meno on täällä Suomessakin, vaikka Astrid-tädin mukaan me osaamme sen paremmin kuin missään muualla. Menestystarina näyttää tosiaan valtavalta. On ryösteleviä jengejä, raiskauksia, kirvesmurhia ja maailmanennätys jihadisteissa. Jos jälki on tuollaista, niin eikö kannataisi jo tehdä jotain eikä vain puhallella saippuakuplia?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #111

" itsehallinto monilla alueilla on jo."

Nyt vähän kaivattaisiin lähteitä. Missä muka Euroopassa on esim. Ahvenanmaan kaltaisia autonomisia alueita, jotka perustuvat johonkin maahanmuuttajuuteen tai islamiin. Todisteita or it didnt happen.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #127

Mikkola, kävisikö tuo:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsin_no_go...

"Ruotsissa on alueita, joiden asukkaat kokevat, että todellinen valta on siellä rikollisten käsissä", toimittaja Per Gudmundson kirjoittaa Svenska Dagbladetin pääkirjoituksessaan.

Gudmundson viittaa poliisin tiedusteluosaston tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan Ruotsissa on 55 asuinaluetta, joilla lain ja järjestyksen ylläpito ei enää ole mahdollista tavalliseen tapaan.

Raportissa kerrotaan Gudmundsonin mukaan alueista, joilla tyhjillään seisovat poliisiautot rikotaan, missä poliisien kimppuun hyökätään ja missä poliisin joutuminen uhkailun ja väkivallan kohteeksi on arkipäivää.

"Paikalliset yrittäjät joutuvat ilkivallan, murtojen, ryöstöjen ja kiristyksen kohteeksi ja huumausaineita myydään avoimesti kadulla", Gudmundson siteeraa raporttia.

Gudmundsonin mukaan poliisi ei halua puhua rinnakkaisista yhteiskunnista, mutta joillakin alueilla ihmiset ovat jo alkaneet kääntyä järjestyksen ylläpitämiseksi rikollisten puoleen poliisin sijasta.

"Poliisilla on raportissa mainituilla 55 alueella vain vähän mahdollisuuksia hillitä rikollisuutta. Poliisipartioiden saapumiseen vastataan kivityksellä ja rikosten tutkiminen on vaikeaa, koska kukaan ei halua todistaa saati tehdä rikosilmoituksia."

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #111

Oletko koskaan lukenut Savon Sanomia? Tai tietoinen siitä kuinka moni henkirikoksen tekijä on humalassa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #39

Thomas,metsäsuomalaiset Norjan rajalla osoittautuivat todelliseksi ongelmaksi,jos Ruotsi noudattas perinteitään ei siellä olisi montakaan maahantulijaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos heihin on uskomista, se syventää maamme taloudellista ahdinkoa ja tuo terrorismin kotikamaralle."

Onko tietoa mitä porukkaa nämä terroristit ovat olleet Ranskassa, Tanskassa, Belgiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Englannissa? Onko meillä samaan uskonryhmään kuuluuvia maahanmuuttajia vai miksi poliisi meilläkin varautuu samoihin ongelmiin kuten juuri uutisissa pääpoliisi Paatero mainitsi? Paljonko rahaa palaa vuosittain sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon, 2-2.5 mrd?

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Jarmo M

Kysyit onko tietoa! Tässä on:

Alla olevan Europolin linkin kautta löytyy vastaukset sinun kysymykseen terroristeista ja terrorismista vv 2008-2014. Kannustan lukemaan raportit huolella. Vain muutama terroriteko useasta sadasta per vuosi liittyy uskontoon. Muut liittyvät pääasiassa separatistiseen toiminaan, äärioikeistoon ja ääriivasemmistoon. https://www.europol.europa.eu/latest_publications/37

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala tänään YLE:ssä näin: "Meidän asia on huolehtia siitä, että onko tällä jotain vaikutuksia Suomeen ja siitä ei toistaiseksi ole mitään merkkejä".
http://yle.fi/uutiset/supo_tanskan_veritoilla_ei_y...

Kysyit paljonko rahaa palaa "sosiaaliperäisen maahanmuuttoon". Tuolla nimikkeellä en löytänyt virallisia tilastoja. Mainitset luvun 2-2,5 miljardia. Löytyykö tuo tieto tilastokeskuksen tai maahanmuuttoviraston sivuilta?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #32

Älä valehtele. Viimeisimmän raportin mukaan uskonnolisten terroritekojen määrä Euroopassa kasvoi vuoden 2012 reilusta 150:stä yli 200:n vuonna 2013.

Mikä on syysi levittää väärää tietoa?

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #69

Petri M
Luemme tilastoja eri tavalla tai luemme eri tilastoja. Olen valmis korjamaan omat käsitykseni tilastoista kun laitat minulle viittaukset raportteihin, joihin sinä viittaat. Laita myös myös sivunumero. Kiitos etukäteen.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #88

Ensimmäisen linkkisi kohta uskonnollisesta terrorista ja pidätykseen johtaneiden juttujen määrä.

Kyllä minusta tästä pitää olla huolissaan ja tämän vuoden kehitys on jo ihan toista luokkaa, kun islamistit ovat tappaneet enemmän ihmisiä kuin kaikki terroristit edellisenä vuotena.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren Vastaus kommenttiin #92

Ollaan ollaan huolissamme tästä ja monesta muustakin asiasta.

Ensimmäinen linkkini jotaa Europolin sivustolle, jossa on raportit vv 2008-2014 raportteihin. Alla oleva sitaatti on v 2014 raportista. Mihin raporttiin sinä viittaat?

As in previous years, the majority of attacks can be attributed
to separatist terrorism. The number of attacks related to
left-wing and anarchist terrorism rose in 2013, thereby
ending the downward trend observed in previous years. No
attacks related to single-issue terrorism were reported in
2013. EU Member States did not report any terrorist attacks
specifically classified as right-wing or religiously inspired
terrorism for the period 2013. However, in at least two
attacks, including the murder of the British soldier, the role
of religious extremism appears to be evident. Furthermore,
in the UK, an individual motivated by right-wing extremist
ideology carried out four attacks, including the murder in the
West Midlands.1

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #99

Uskonnollisesti motivoitunut terrorismi on aika kovassa nousussa, joten uudemmat tilastot tulevat näyttämään aika toisenlaisilta. Ainakin nämä reilun puolen vuoden ajalta:

Isku Brysselissä juutalaismuseoon
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/bryss...

Ranskassa useita iskuja joulukuussa
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194949508873/art...

Charlie Hebdon ja juutalaiskaupan iskut
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14205460505...

Polttopulloisku Charlie Hebdon pilakuvia julkaisseen lehden toimitukseen Saksasa
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/poltt...

Belgiassa tulitaistelu terroristien ja poliisin välillä
http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/terrori-isku-b...

Kööpenhamina
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423977279445

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

"Kysyit paljonko rahaa palaa "sosiaaliperäisen maahanmuuttoon"."

Mamuministerinä toiminut Astrid Thors kieltäytyi ilmoittamasta maahanmuuton kustannuksia joten meidän on vielä luotettava valistuneisiin päätelmiin näistä kustannuksista ja verrattava sivistysvaltioissa kuten Tanskassa ilmoitettuihin lukemiin.

Esa Niemi

Thomas Elfgren:
"Maahanmuutto on eräiden näkemyksen mukaan Suomen merkittävin uhka. Jos heihin on uskomista, se syventää maamme taloudellista ahdinkoa ja tuo terrorismin kotikamaralle."

Tiedä sitten onko merkittävin, mutta maahanmuuttajien määrän ennustetaan olevan 1,3 miljoonaa vuoteen 2050 mennessä ja maahanmuuttopolitiikka voi huonosti hoidettuna epäonnistua aivan kuten mikä tahansa muukin politiikka.

Jos maahanmuuttajamme ovat riippuvaisia sosiaalisista tulonsiirroista, niin ei se välttämättä uusi Nokiammekaan ole. Terrorismi on vakava uhka ja Supolla on paljon seurattavia henkilöitä. Ei nuo ole mitään tavoiteltaa, vaan voimme jatkaa maltillisemman maahanmuuttopolitiikan merkeissä.

Thomas, osaatko sinä perustella vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttopolitiikkaa hallittua politiikkaa järkevämmäksi vaihtoehdoksi rationaalisin argumentein? Mielestäni maltti on valttia ja maahanmuutto suhteuttaa vastaanottokykyyn ja kotoutumisen tuloksiin.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Esa N

Koko kysmys maahanmuutosta ei ole vain maahanmuuttokysmys. Siihen linkittyy monta muutakin kokonaisuutta, kuten työvoiman riittävyys, talouskasvu, kilpailykyky jne. Tällä hetkellä meiltä siirtyy eläkkeelle enemmän kuin mitä työmarkkinoille tulee uutta väkeä. Kestävyysvajeesta on viime aikoina puhuttu paljon ja esimerkiksi työeläkejärjestelmän rahoituslaskelmat pohjautuvat mallille, että meillä on työntekijöitä vähintään nykyinen taso.

Kestävyysvajetta kieltävien argumentit on se, että meillä on työttömiä ihan riittämiin omasta takaa. Työttömiä on, mutta vääränlaisia - alikoulutettuja, ylikoulutettuja ja väärässä piakssa asuvia.. Arvioiden mukaan tuosta 300 000-400 000 työttömästä (riippuen siitä kenen tilastoja luetaan) 100 000 on vaikeasti työlistettyjä. Avoimia työpaikkoja on noin 30 000 ja teoriassa jokaista työpaikka kohden on 10-kertainen määrä työttömiä. Tämä työvoiman määrällinen ylitarjonta on ohimenevä tilanne jos asiantuntijoihin on luottaminen. Hedän mukaan me tarvitaan jo nyt 30 000 enemmän maahanmuutajaa joka vuosi.

Tämä kestävyysvaje ei ole ainoastaan Suomen ongelma vaan myös eurooppalainen ongelma. Kilpailu osaavasta työvoimasta tulee käymään vielä kiivaana. Siinä kilpailussa myös suomalaisia matkaa maailmalle pareamman elintason ja houkuttelevien työpaikkojen perään. Minä kannatan sellaisat kehitystä, että saamme Suomeen potentiaalista työvoimaa, jonka koulutamme omiin tarpeisiimme.

Humanitaarinen maahanmuutto on sitten ihan toinen kysymys ja siinäkin asiassa meidän on kannettava kansainvälisten velvoitteiden mukaiset vastuumme.
(tämä jää nyt kesken, pitää lähteä)

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #145

Thomas, meillä on siis alle 5 vuotta saada ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa tai maailmanloppu. Meillä on reilu miljoona ihmistä vaille vakituista kokopäivätyötä, joten tervetuloa jonon jatkoksi.

Thomas, työt automatisoituvat ja kaikki työvoimavaje-ennusteet ovat menneet pieleen. Olemme juuri tätä tarkoitusta varten reilun 500 miljoonan ihmisen työmarkkina-alueessa mukana ja hyödymme näiden maiden maahanmuutosta sitä mukaa kun tarvetta ilmenee. Saat maan täyteen maahanmuuttajia, mutta hanki ensin työpaikat, niin Suomessa on jotain järkevää tekemistäkin.

Maahanmuuttajista ei ole pulaa, mutta kansainvälisesti matalat palkat, korkeat verot ja korkeat elinkustannukset eivät houkuttele hyvätuloisia maahanmuuttajia eikä sijoituksia. Kaivoon kannetun veden taktiikan riskit ovat kovat ja maahanmuuttajat valuvat koulutuksen saatuaan korkeamman palkan maihin, jossa heidän ostovoimansa nousee. Olemme kuin kehitysmaa, jonka pienillä resursseilla koulutetut lähtevät paremman elintason perässä.

OECD ei viimevuoden raportissaan suositellut maahanmuuton lisäämistä, vaan lähinnä entisten työllistämistä.

Jos tarkoitus on kilpailla osaavasta työvoimasta, niin joudumme pikaisesti tarkistamaan maahanmuuttopolitiikan laadullisia kriteerejä. Eurooppa vetää kokonaisuudessaan ammattitaidotonta ja sosiaaliperäistä maahanmuuttoa puoleensa.

Humanitäärinen maahanmuuttomme on pääasiassa turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavien elättämistä. Meidän piti auttaa pakolaisia, mutta saimmekin niitä, jotka nimenomaa eivät ole pakolaisia. Meidän tulee auttaa 52 miljoonaa pakolaista ja se onnistuu parhaiten lähtömaiden läheisyydessä matalampien kustannustason maissa. Ei ole mitään perustetta käyttää 52 miljoonan pakolaisen resursseja yksittäisiin ihmisiin vain siksi, että he ovat paikallisista ihmisistä varakkaimmat. Meillä ei ole myöskään perustetta tukea ihmiskauppaa tai järjestäytyneen rikollisuuden ihmissalakuljetusta, joka vain kiihdyttää lähtömaiden kurjuutta ja aiheuttaa valtavan inhimillisen tragedian. Jos kyse on inhimillisyydestä, niin et sallisi sellaista.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Siinä mielessä olen samaa mieltä, että maahanmuutto ei ole meidän yhteiskunnan suurin turvallisuusuhka. Näkemykseni mukaan se on syrjäytyneisyys ja sen lisääntyminen ja periytyminen. Siinä mielessä tämä syrjäytyneisyys liittyy myös maahanmuuttoon, että maahanmuuttajilla on huomattavasti suurempi todennäköisyys syrjäytyä, kuin kantasuomalaisilla. Vaikka voidaan sanoa, että kyse ei ole maahanmuuttoon liittyvästä ongelmasta, vaan kyse on yksinomaan syrjäytymisestä, niin maahanmuuttokysymystä ei voi kokonaan sulkea keskustelusta pois.

Vaikka PS:n maahanmuutto-ohjelma leimattiin heti rasistiseksi, niin siinä on ainakin yksi viisaus. Se liittyy maahanmuutto-käsitteen ymmärtämiseen. Työperäistä maahanmuuttoa ja humanitaarista maahanmuuttoa tulee käsitellä erillisinä kysymyksinä. Tältä pohjalta PS:n ohjelman tulisikin herättää avointa keskustelua. Ja toivon nimenomaan keskustelua, jota johtaa muut, kuin kysymyksen äärilaidat. Toisaalta uhkakuvien maalaaminen tai niiden fundamentaalinen kieltäminen ei johda mihinkään. Keskustelun tulisi olla avointa ja pohjautua faktoihin ja tutkittuun tietoon, mutta tällaista keskustelua ei juuri käydä, vaan keskustelu velloo mutuna ja arvolatautuneena. Maahanmuuton kustannukset ja arvontuotto tulisi lyödä pöytään ja käydä kustannukset avoimesti läpi. Niin kauan, kun lukuja ja tilastoja ei ole, on älyllinen keskustelu vaikeaa. Ja niin kauan kun peli ei ole avointa, sitä johtaa vain oletus jostain pimittämisen arvoisesta.

Kari Ahveninen

Hitto. Noin paljon tekstiä eikä mitään sanottavaa. No, äänestän seuraavalla kerralla persuja, jos ei muuten niin ihan vain Härkösen iloksi.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Eihän siinä ollut kuin A4:n verran, kiitos kuitenkin kun luit.Siitä sanottavasta ollaan kyllä muutakin mieltä, sen verran kannustavaa palautetta on muita kanavia pitkin tullut.

Minulle on ihan sama, ketä äänestät. Ei kuulu minulle eikä muille.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Kovin erilaisista oloista tänne muuttaviin yksilöihin voi liittyä tiettyjä sosiaalisia ongelmia, mutta ne ovat ratkaistavissa siinä kuin syntyperäistenkin sosiaaliset ongelmat."

On se maahanmuutto ihme lääke, se on ratkaisu sosiaalisiin ongelmiin, se estää työvoimapula ja se ratkaisee myös työpaikkapula, se ehkäisee eläke pommi ja pidentää työuria, se ehkäisee talouskuplat ja edistää talouskasvun jne.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Ei se mikään lääke ole vaan tosiasia, joka tuo mukanaan paljon hyvää myös tähän maahan. Olet kyllä ihan viisaasti listannut eräitä asioita, joita maahanmuuton mukanaan tuoma ikärakenne ja työllisyys kyllä ihan oikeasti auttavat. Tulevaisuuden (osittain nykyinenkin) työvoimapula eräillä aloilla, eläkkeiden maksukyvyn varmistaminen ennen kaikkea. Talouskuplia nyt ei ehkäise mikään, kun niiden syntylogiikkaa on ihan toinen.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eihän aivan kaikille nuo maahanmuuttajat hyvää tuo.
Veljen poikani makaa sairaalassa , pääleikattuna ja mitään tietoa , mikä hänen tulevaisuutensa tulee olemaan ei vielä ole. Ehkä työelämässä ,ehkä ei ja ikää 20 v.

Maahanmuuttaja jakoi sitä hyvää nyrkillä.

Jouni Nordman

Maahanmuutto voi ratkaista ongelmat, mutta silloin Suomen pitää muutta radikaalisti määrittelyä milloin saa maassa etuuksia. Joka hyvin yksinkertasesti voidaan toteuttaa, eli vaatimalla kaikilta 5v oleskelu pakkoa, jossa lapset ovat vanhempiensa etuuksista 5v ikään asti. Tällöin ne jotka tänne haluavat joutuvat olemaan työssä käyvä, joille vakuutusten kautta nämä edut ovat voimassa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Suomelle ehkä merkityksellisempää olisi se, että me kykenisimme työllistämään ja saamaan kansantaloudellista hyötyä niistä tuhansista ulkommalsista opiskelijoista, jotka tulevat suorittmaan tänne tutkinnon yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa. Heiltä pitäisi edellyttää maahan jäämistä ainakin tietyksi aikaa tai sitten maksua opinnoistaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #47

Kun nyt edes omille ylikoulutetuille nuorille saisi työpaikan, sekin tuntuu olevan ylivoimaiselta.

Suomi voi tietysti kehua että meille on yliopistotutkinto suorittaneitta kaupan kassoja, tohtoriksi väitelleitä siivoojia ja insinöörit ajavat lähiliikene busseja.

Muille maailmalle voi kehua ja sanoa pistäkää paremmaksi.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi

Hyvä Jorma Härkönen,

Miksi maahanmuutosta puhutaan niin paljon esimerkiksi täällä Puheenvuorossa? Miksi joidenkin mielestä juuri maahanmuutto on vaikkapa tulevien eduskuntavaalien keskeisin kysymys? Miksi keskustelu on niin kiivasta ja saa aikaan ryöppyinä tulevia törkyviestitulvia toimittajille, poliitikoille ja viranomaisille? Miksi asiantuntijat, tutkijat ja käytännön työtä tekevät joutuvat suojaamaan puhelinnumeronsa ja muun yksityisyytensä uhkausten esittäjiltä? Miksi puhumme maahanmuutosta ongelmana?

-Koska laiton maahantunkeutuminen "maahanmuutto" on JÄTTILÄISMÄINEN ongelma koko Euroopassa.

-Maahanmuutto sekä kehitysapurahat ovat myös JÄTTILÄISMÄINEN kulu valtiolle. Maa, jossa lastensairaalaa rakennetaan lahjoitusvaroin ei ole varaa lahjoittaa yli miljardia euroa pimeimpään Afrikkaan. En henkilökohtaisesti halua, että verovarojani käytetään maailmanparantamiseen. Jokainen maksakoon omasta pussistaan, minkä haluaa lahjoittaa kehitysapuun, kuten Perus Suomalaiset ehdottivat.

-Kansan mitta on täynnä sinisilmäistä hyysäämistä, ihmiset suuttuvat ja purkavat vihaansa lähettämällä törkyviestejä.

-Sama vastaus, kuin edelliseen.

-Koska islamilainen laiton maahan tunkeutuminen on JÄTTILÄISMÄINEN ongelma. Tällä hetkellä laittomasta maahan tunkeutumisesta palkitaan asunnolla, käteisellä rahalla, ilmaisella koulutuksella (useimmiten aloitetaan peruskoulusta 30 kymppisinä), ilmaisella terveydenhoidolla, tulkkauspalveluilla yms.

Samaan aikaan pääkaupunki seudulla lapsilta kielletään tomaatit liian kalliina kouluruokaloissa koska EI OLE RAHAA!

Poliisi ja puolustusvoimat on ajettu lähes alas säästösyistä. Tie- ja rautatieverkko tarvitsevat miljardien investointeja (ks. Ratahallintokeskus), joihin EI OLE RAHAA!

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Tämä lista on loputon. Paitsi tässä taloustilanteessa Suomi KOROTTI kiintiöpakolaisten määrää!!!

Edelleen väität, että ghettoutuminen, mellakat, viharaiskaukset, terrorismi, NO GO alueet ovat KEKSITTYJÄ tai PROPAGANDAA!!!???

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

No niin, nyt alkaa tulla sitä odotettua tavaraa. Tämä on juuri sitä kiihkoilua, josta kirjoitin ja varoitin. Juuri tällaisia purkauksia ja paljon rajumpiakin ovat keskustelupalstat täynnään. Jättiläismäinen ongelma on vain takomalla taottu päähäsi.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi

Toistan, edelleen väität, että ghettoutuminen, mellakat, viharaiskaukset, terrorismi, NO GO alueet ovat KEKSITTYJÄ tai PROPAGANDAA!!!???

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #24

Se, että kaikki laitetaan islamilaisen maahanmuuton syyksi on propagandaa. Suomessa kuitenkaan yksikään tuosta listastasi ei ole todellisuutta.

En minä sano, etteikö ongelmia ja todella pahoja terroitekoja ole eri puolilla Eurooppaa, hyvin ajankohtaisiakin kuten Kööpenhaminassa juuri. Kaiikihan me uutisia luemme, tietysti.

Kehotan kuitenkin miettimään,mikä on ihan täsmälleen se asia, jota pelkäät. Sitten kun olet miettinyt sen, kysy itseltäsi, mistä olet hankkinut tietoa. Sen jälkeen suhtaudu terveen kriittisesti saamaasi informaatioon, ei siis tunteella.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #24

Niko Nurmi. Kaikki asiat yksittäisenä eivät välttämättä ole propagandaa kunhan ne käsitellään tiukasti omassa kontekstissaan. Sen sijaan niiden niputtaminen yhteen ja hehkuttaminen potenssiin sata on sitä isolla peellä. Toivottovasti tämä oli riittävä vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän NikoNurmi kuva
Niko Nurmi Vastaus kommenttiin #136

Tarkoittanet, että ne ovat kaikki yksittäistapauksia? Eikä niillä ole mitään tekemistä islamin kanssa? ;)

Ghettoutuminen, ryöstöt, viharaiskaukset, NO GO alueet (750 KAPPALETTA RANSKASSA, 55 KAPPALETTA RUOTSISSA), Madridin- ja Lontoon pommi-iskut, tuhansien autojen poltot Ranskassa, terrori-iskut sananvapautta kohtaan, ISIS ja Boko Haram... jne

KAIKEN VOI NIPUTTAA YHDEN AINOAN SANAN ALLE:

ISLAM

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #175

Niko Nurmi. Ruotsissa ei ole nogo-alueita ja Ranskassakin ns. Zus-alueiden todellinen merkitys on hieman eri mitä väität, mutta juuri tämä todistaa väitteeni oikeaksi. Asioita yksinkertaistetaan, liioitellaan ja niputetaan yhteen mutkat suoraksi vetämällä. Tästä syntynyt keitos ei vastaa todellisuutta.

Käyttäjän reidka kuva
Samuli Riesto

Te Härkönen ja teidän kaltaisenne olette suuri uhka demokratialle. Teidän mielestä tänne voisi haalita porukkaa ympäri maailmaa mielin määrin veronmaksajien riesaksi.
Ranskasta ja Tanskasta on saatu kuvia demokratian uhkista. Kuljetteko te silmät kiinni?
Maahanmuuton uhkia tuodaan reppu selässä etenkin tietyn uskontokunnan harjoittelemilta alueilta. Monet heistä eivät ole saaneet koulutusta, joten he ovat vain taakka yhteiskunnalle. Nyky- yhteiskunnassa ei ole enää tarvetta yksinkertaiseen työhön, kun siivoukseenkin pitää olla lisencit.
Minulla on tuntemus, että maahanmuuttoon liittyvissä asioissa äänessä ovat ne, jotka saavat tulonsa heihin liittyvistä sijaispalveluista.
Jos juutalaiset tarvitsevat suojelua Suomessa ääriliikkeiltä, niin kysymyksessä ei ole äärioikeistolaiset virtaukset vaan maahanmuuttoon liittyvät sivuvaikutukset.
Kun asuin aikoinani Ruotsissa, niin otin ylös nimet muutamista korkeista kerrostaloista aulassa. Nimet olivat muutamia lukuunottamatta muita ulkomaalaisia kuin pohjoismaalaisia nimiä. Jokainen maanosa maapallolta oli edustettuna. Minun silmäni aukesivat silloin. Milloin Teidän?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Minun silmäni ovat auenneet vuosia sitten mutta häpeästä. Häpeästä siihen, miten ihmisarvoa on alettu kyseenalaistaa ja miten erilaiset, fobiaan perustuvat liikkeet nousevat Euroopassa. Suomessakin.

Omalla työurallani(joka ei mitenkään liity näihin kysymyksiin)olen matkustanut yli 50:ssä maassa ja käynyt likipitäen kaikissa Euroopan maissa, useassa niistä kymmeniä kertoja. Lisäksi olen asunut muutaman vuoden maailman monikulttuurisimmassa paikassa eli Lontoossa. Siellä oli myös mielenkiintoisia nimilistoja, mutta ei se minussa pelkoja herättänyt.

Tuo "porukan haaliminen" on usein käytetty, täysin virheellinen ilmaisu. Suomeen pääsylle on jopa harvinaisen tiukat kriteerit ja tänne ei todellakaan tulvi mitään joukkoja.

Tuo on sen verran hyvin markkinoitu näky tuo islamin uhkaama Eurooppa, että siihen monet uskovat. Pettymys täytyy tuottaa siihen uskovaisille. Se ei ole totta, mikään oikea tutkimus ei puolla tuota propagandistista uhkakuvaa. Maahanmuuttajista ehdoton valtaosa, myös ne islamilaiset, sopeutuvat tänne ihan sujuvasti. Kivutta se aina mene ja ongelmien ja uhkien hoitaminen kuuluu viranomaisille. Mutta sitten menee vaikeaksi, jos täkäläisiin lietsottu vihamielisyys heitä kohtaan tekee heidän arkielämästään sietämätöntä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ne jotka ovat halunneet yhteistyötä eri etnisten ryhmien ja kansojen välillä eivät ole euroopan historiassa aiheuttaneet yhtään katastrofia. Pelkästään 1900-luvulla nationalistit ja rasistit (antisemitismi on yksi rasismin muoto ja juutalaisten lisäksi menivät samaan "suihkuun" esim. romanit) ovat aiheuttaneet kaksi globaalia konfliktia ja suuren määrän pienempiä.

Vaikka Jugoslavian hajoamissodat saattoivat olla vanhojen kansallisten kiistojen (siis nationalismin) aiheuttamia, ne muuttuivat vihapuheen ja kansankiihotuksen seurauksena verilöylyiksi. Srebrenican uhrit olivat juuri niitä vähemmistöjä, joita täälläkin haluttaisiin ajaa pois.

Historiaa näkyy toistavan itseään. Surullista.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Katyn ja muutkin NL:n rikokset voi laittaa kansojen pakkosulattamisen piikkiin... Siinä niitä katastrofeja riittää

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #87

Eikö NL ollut kuitenkin mitä suurimmassa määrin venäläistä imperialismia toiseen kaapuun naamioituneena? Kyllä monikansallinen yhteistyö oli siellä kansantanhu-asteelle alennettua silmänlumetta. Toki silti on ehdottomasti totta, että NL oli monietninen maa, mutta kuten pikkuveljensä Jugoslavia tiukasti yhden kansallisuuden dominoima.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #139

Oliko Jugoslavia "tiukasti yhden kansallisuuden dominoima"? Minkä kansallisuuden? Tito oli kai kroaatti, mutta kroaatit tuskin dominoivat. Se vähä, mitä olen puhunut jugoslaavien (sloveenin, montenegrolaisen) kanssa, ei antanut minulle vaikutelmaa yhden kansallisuuden dominoinnista.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Please, ei mitään pelkkiä linkkejä tänne, ei niitä kukaan jaksa lukea.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Eli sinä et jaksa lukea. Ei siis ihme, ettet tunnista maahanmuuton ongelmia. Kätevä defenssimekanismi, joka itse asiassa valottaa hyvinkin paljon kirjoitustesi ja kommenttiesi sisältöä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #38

En ennätä, kun tänne floodataan tällä hetkellä niin paljon kommentteja, joihin myös pyrin vastaamaan. Ei ole defenssiä, on vaan hiki hatussa..

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino

Minä ainakin jaksoin lukea. Jopa sinunkin kirjoituksesi.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #43

Kyllähän kommentteja jaksaa lukea, mutta saatteettomia linkkejä..

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #50

Luulisi nyt YLEN suomalaista uutisointia asiasta jaksavan lukea. Toki parempi olisi laittaa aina pääasiat linkistä näkyviin. Asia linkattiin tänne siksi (oletus), että siinä YLE:n toimittaja uskalsi sanoa, että A) Ruotsin maahanmuuttajalähiöissä on isoja ongelmia ja juuri muslimit vainoavat juutalaisia. B) pohjoismaiset arvot ja islamin arvot ovat törmäyskurssilla ja tästä aiheutuu ongelmia.

Lainaus:

"Ääri-islamistisen toiminnan voimistumiselle Tanskassa ja Ruotsissa on muitakin syitä. Tanskassa ja Ruotsissa arvioidaan olevan suhteellisesti enemmän radikalisoituneita islamisteja kuin muissa pohjoismaissa.

Tilanne on kärjistynyt etenkin Malmössä, missä juutalaiset kertovat joutuneensa radikalisoituneiden muslimien viharikosten uhreiksi.

Tanskan tapahtumat ovat siis jatkumoa jo vuosikymmenen ajan kuplineeseen vihanpitoon, jossa törmäävät pohjoismaiset sananvapauskäsitykset ja radikalisoituneiden islamistien arvot. Tässä suhteessa Tanskan tapahtumissa ei ole mitään uutta.

Sen sijaan Pohjoismaissa pelätään ehkä eniten nyt sitä, että Kööpenhaminan tekijä olisi toiminut suoraan jonkin terroristijärjestön ohjauksessa. Euroopan terrorisminvastaisen toiminnan yksi suurimmista huolista on se, että Irakissa ja Syyriassa riehuva ISIS levittää suoran toimintansa länsimaihin."

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #62

No nyt luin. Kyllä minua huolettaa tämä juutalaisiin kohdistuva terrorismi ihan yhtä paljon kuin teitäkin. ISIS ja AL-Qaeda on saatava nujerrettua länsimaiden ja (huom) muslimimaiden yhteisin keinoin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Berliinin Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowsky (SPD, sosiaalidemokraatti, Multikultin kriitikko) on julkaissut uuden kirjan 2014.

Kaukolaina Hampurin yliopistokirjastosta maksoi 14 euroa. Ei olisi ehkä kannattanut, koska itsekeskeinen tekijä toistaa paitsi itseään myös aikaisemman kirjansa teemoja.

Kuitenkin Buschkowsky kirjoittaa mukavan roisisti oman provinssinsa elämästä, integraation iloista ja suruista ja saksalaisesta poliittisesti korrektista retoriikasta.

Ei siis pidä paikkaansa se, ettei Multikultin kriitikoilla olisi mitään perusteita.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Totta kai ongelmia on, mutta keskustelun ja puheenvuoroni ydin onkin paisuttelu, yleistäminen ja kansanryhmän syyllistäminen.

Täytyy joskus lukea tuokin.

Jouni Nordman

Eikö jos ongelmia on, pitäisi niihin ratkaisuja etsiä juuri teidän kaltaiset, sillä maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat saavat nykyään senverran realitietoa mitä maahanmuutto maksa, jota juuri teidän kaltaiset yrittävät pimittää. Mutta jos iso-Britannian tuotto maahanmuutosta on 4 miljardia ja menot 104 miljardia, niin suhde varmaan on aikalailla samanlainen kaikissa Euroopan maissa.

Eli teidänkaltaiset voisivat juuri avoimuudella tätä ongelmaa helpottaa, jossa yleisesti saadaan tietää mikä on kustannus nykyisestä maahanmuutosta ja siihen liitennäisistä työpaikkojen kuluista. Eli avoimuus voisi olla teiltä kaiken suvaitsevilta hyvä aloitus, jolla voisitte epätietoisuutta vähentää.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #90

"Teidänkaltaiset", "kaiken suvaitsevaiset", no jo on määritelmiä.

Itselläni ei ole tietoja eikä komeptenssia laskea tuollaisia, mutta yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että pelkkä kustannusten laskeminen ei edes ole mielekästä. Täytyy laskea tase ja vieläpä pidemmällä aikajänteellä. Mitkä ovat kustannukset, mitkä tuotot kansantaloudelle sekä mitkä ovat vaihtoehtokustannukset sille teoreettiselle vaihtoehdolle, että ns. pantaisiin rajat kiinni.

anita frisk

En tiedä miten nykyään Berliinissä, mutta aikoinaan näiden maahanmuuttajien oleskelulupaan kirjoitettiin sallitun asumisen kohdalle vain joko Kreutzberg tai Neukölln. Uskoisin, että aluepormestarilla on enemmän käytännön kokemusta maahanmuuton kaikista puolista kuin blogistilla. Ja jo 1960-luvulla Kreutzberg oli aika lailla no-go-Zonea koska turkkilaiset olivat tuoneet kotimaastaan kärhämänsä mukanaan. Harmaat sudet ja sitten se toinen klikki. Berliiniläiset eivät sinne menneet, hölmöimmät turistit kylläkin ja jotkut jäivät ikävästi ristituleen. Eihän tästä ole kuin vaivaiset 50 vuotta.

Jari Nyberg

Vai ovat maahanmuuton ongelmat vain suuri kupla? Minä vähän luulen, että ne somalialaisen timpurin käsittelyn kohteeksi joutuneet oululaiset saattaisivat olla eri mieltä, jos me pääsisimme asiasta heiltä kysymään. Ruotsinlaivalla somalien joukkorikastuksen kohteeksi joutunut naisihminen voisi myös esittää eriävän mielipiteensä. Porilainen lenkkeilijätyttönen saattaisi myös vetää herneen nenäänsä moisesta vähättelystä puhumattakaan niistä kymmenistä pääkaupunkiseudun nuorista, joita etnojengi siellä ryöstelee. Eri mieltä voisivat olla myös ne pikkutytöt, joiden kätösiin kulttuurinrikastuttaja on asetellut peniksensä pääkaupunkiseudulla. Kysyisin myös niiden ravintola-alan yrittäjien mielipidettä, joiden liiketoiminnan turkkilaismafia torppasi väkivalloin.

Minusta vähän tuntuu, että ne ihmiset, jotka väittävät maahanmuuton ongelmien olevan vain suuri kupla, elävät itse kuplassa, jonne mitään riitasointuja ei pääse sisään. Jossakin vaiheessa näille kuplassa eläjillekin saattaa kylmä totuus valjeta, kuten esimerkiksi tälle Expressen-lehden kolumnisti Ann-Charlotte Marteukselle. http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marte... Ruotsin kannalta on valitettavaa, että hänen omatuntonsa heräsi aivan liian myöhään. Meilläkin valitettavasti tonttulauma jatkaa hänenlaistensa viitoittamalla tiellä ainakin toistaiseksi. Toivottavasti järjen valo iskee vielä heihinkin Marteuksen tavoin.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Suuresti liioiteltu asia, kyllä. Niin kuin aiemmin on todettu, tämän möykkäämisen ja raiskausten keräilyn alle uhkaavat hukkua kaikki Suom elle oikeasti merkitykselliset asiat ennen vaaleja.

Noihin ikäviin tapauksiin ei voi kommentoida muuta kuin sen, että islam tai ulkomaalaisuus tai maahanmuutto ei murhaa, tapa, raiskaa eikä aseta penistään tyttösten käteen.

Minä olen sen verran maailmaa nähnyt, että syyttelyt omassa pikku kuplassa olemisesta eivät todellakaan pure.

Jari Nyberg

Otetaanpa ihan puhtaana ajatusleikkinä sellainen leikitelmä, että maailmassa on aate, jonka mielestä muut ihmiset ovat maapalloa kansoittavaa kuonaa, joita voi käyttää hyväksi mielin määrin. Tähän kuvitteelliseen aatemaailmaan kuuluu, että naiset ovat miesten omaisuutta, joita voi käyttää mielensä mukaan. Muunuskoisten ryöstely olisi tuon aatteen perustajan lanseeraama toimintatapa, jota luonnollisesti noudatettaisiin yhä edelleen. Olisihan tämän kuvitteellisen aatteen mukaan heidän profeettansa esimerkkinä ja esikuvana kaikille aatteen kannattajille.

Jos nyt johonkin toiseen maahan muuttaisi suuri määrä tämän kuvitteellisen aatemaailman kannattajia, niin olisiko sinusta jotenkin ihmeellistä, että nämä uudet tulijat kansoittaisivat rikostilastot ryöstöjen ja raiskauksien osalta vuodesta toiseen? Vai olisiko kaikki mielestäsi vain pelkkää sattumaa?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #45

Johdattelua, johdattelua. En minäkään pidä enkä piittaa islamin uskon sisällöstä ja sen opin tulkitsijoiden jämähtämisestä vanhoihin aikoihin. En silti syyllistä ihmistä enkä ihmisryhmää enkä uskontoa enkä kulttuuria.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #53

En minä saivartelua kaivannut. Esitin yksinkertaisen ja mielestäni loogisen kysymyksen. Siihen voi aivan yksinkertaisesti vastata kyllä tai ei. Tai sitten voi luonnollisesti esittää jonkin muun perustellun vaihtoehdon. Paljon käytettyjä tässä kohtaa ovat kantaväestön valtava rasismi => syrjäytyneisyys. Myös apeat verhot ja vanhentuneet pelikonsolit ovat paljon käytetty vaihtoehto. Ehkä sinä osaat yllättää ja kehittää vielä paremman vaihtoehdon?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #53
  "En minäkään pidä enkä piittaa islamin uskon sisällöstä ja sen opin tulkitsijoiden jämähtämisestä vanhoihin aikoihin. En silti syyllistä ihmistä enkä ihmisryhmää enkä uskontoa enkä kulttuuria."

Niin helppoa ja mukavaa kuin se olisikin, ei ole oikein mieltä syyllistää ideologiaa, abstraktiota, sitä tulkitsevien ja ennen kaikkea noudattavien ihmisten sekä ihmisryhmien sijaan. Ethän sinäkään puhu maahanmuuttokritiikistä tai rasismista, vaan kriitikoista ja rasisteista, sekä henkilöistä. Yhteiskunta koostuu ihmisistä, kuten eräs pahamaineisesti mutta totuudenmukaisesti lausui, eikä päin vastoin. Sama pätee aatteisiin.

Minä soisinkin huomiota kiinnitettävän siihen, että niin media, poliitikot kuin kaikki kansalaiskeskustelijatkin vetäisivät po. keskusteluissa selkeän linjan muslimien ja islamistien välille.

Kukaan ei (toivoakseni) oikeasti ole niin idiootti, että pelkää kenen tahansa vastaan tulevan muslimin kantavan AK-47:aa ja mustaa jihad-lippua takkinsa alla. Iskuja, kuten Tanskan eilistä ja Pariisin alkuvuotista, suunnittelevat ja toteuttavat radikaalit islamistit. Syyriaan sotimaan eivät lähde "tavalliset" muslimit vaan islamistit.

Tietenkin on selvä tapaus, että kaikki islamistit ovat muslimeja ja tulevat olemaankin, ja "tavallisia" muslimeja radikalisoituu aina vain lisää - jos ei nyt vallan Jyväskylässä tai Hyvinkäällä niin konfliktialueilla. Aito uhka kuitenkin on se, että Euroopassakin toimii islamisteja ja ISIS sekä muut ääriryhmät rekrytoivat riveihinsä nuoria miehiä myös Euroopassa. Jostain kertoo se, että Suomen SuPo tarkkailee asiaa.

Lyhykäisyydessään peräänkuuluttaisin siis täsmällisempää keskustelua oikeista ongelmista ja ongelmaryhmistä sekä syistä ja motiiveista. Ei suurempien kansanryhmien leimaamista, perusteettomia uhkakuvia tai henkilöihin menemistä. Paras tapa välttyä islamismin ongelmista on edesauttaa Euroopan muslimipopulaatiossa sekularisoitumista. Tilkitsemällä radikalisoijien vaikutusmahdollisuudet esim. selvittämällä vierailevien saarnaajien taustat sekä motiivit ja eväämällä maahanpääsy.

Myös ghettoutumista ja segregaatiota ehkäisemään pyrkivä ja maahanmuutto-ohjelmassamme polemiikkia herättänyt hajasijoittaminen on yksi integraatiota ja sekularismia edistävä keino, sillä kokemus esim. ruotsalaislähiöistä on osoittanut, mihin päädytään, mikäli suuri joukko sosiaalisten tulonsiirtojen varassa eläviä päätyy asumaan tiiviisti ja muusta yhteiskunnasta erilleen.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #80

Ihan hyviä kommentteja. Kaikkien tulee oikealla tavalla vastustaa ääriryhmittymiä ja erityisesti väkivaltaisia sellaisia. ISIS ja Al-Qaeda ovat tällä hetkellä kaikkein vaarallisimpia, myös ja ennen kaikkea muslimeille itselleen.

Tuo mainitsemasi sekularisoituminen kyllä tapahtuu tutkimusten mukaan ihan luonnollisena kehityksenä. Yleensä se tosin alkaa seuraavasta sukupolvesta, silloin kun lähtömaan uskonnollinen pohja ja/tai kulttuuriympäristö on kovin erilainen. Tästä päästäänkin siihen, että tätä kehitystä pitää länsimaisten yhteiskuntien ja meidän ihmisten helpottaa.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #53

Kuitenkin haluat kiskoa Suomen takaisin rautakauteen!

Jari Lindoos

Miten Ruotsi on koko maailman raiskaustilastoissa sijalla 2?

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino

Kiihottumista selkeästi tapahtuu tänäänkin Tanskan rinnalla Saksassa...

Islamistinen terrorivaara Braunschweigissa - Pohjois-Saksan suurin kanervaalikulkue on peruutettu Braunschweigissa konkreettisen islamistisen terrori-iskuvaaran takia, ilmoittaa poliisi. Tapahtumaan odotettiin yli 300 000 ihmistä...

http://www.bild.de/news/inland/terrorwarnung/terro...

- Tämä ei ole vitsi, poistukaa välittömästi kanevaalireitiltä terrori-iskuvaaran takia, kuuluttaa poliisi Braunschweigissa Saksassa. Poliisi kielsi viime hetkellä islamistisen terrori-iskuvaaran takia Pohjois-Saksan suurimman karnevaalitapahtuman.

https://www.youtube.com/watch?v=hKnxFpw3cho&featur...

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Iso harmi, että hieno karnevaali joudutaan perumaan. Uutinen on uusi, täytyy seurata. Tämä on toisaalta selvä osoitus siitä, että Saksan turvallisuusviranomaiset ja poliisi tekevät hyvää työtä.

Toisin kuin (ehkä) haluat osoittaa, tämä ei ole todistus siitä, että islamilaiset ovat kaikki terroristeja ja uhka meille.

Meidän kaikkien on syytä olla yhyvin huolissamme levottomasta maailamsta ja heijastusvaikutuksista tänne Eurooppaan. Silti asioita ei voi laittaa minkään KANSANRYHMÄN syyksi.

ISISin ja Al-Qaedan suhteen ei auta kuin kovat keinot ja niitä käytetään parhaillaan.

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino

Islam ei ole kansanryhmä, vaan uskonto.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #51

Myöskään uskonnon piikkiin. Uskonnoille löytyy aina väärinkäyttäjiä. Kaikille uskonnoille, kaikkialla.

Veikko Nironen

Bodil Rosegren: yleensä olis asiallista laittaa perusteet väitteelleen:"Nuo Vahteran "laskelmat" on ihan huuhaata. Vahtera on perussuomalainen poliitikko. Jos et tiedä niin asunnoista maksetaan vuokraa jolla katetaan rakentamiskustannukset.

Sossun maksamat vuokrat eivät ole muuta, kuin lisämenoa pl tietenkin, jos joku työssäkävijä pystyy oman vuokransa maksamaan...Mikä lienee erittäin harvinaista vasta tulleen maahanmuuttajan kyseessä ollen...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Kun oleskeluluvista suurin osa myönnetään työn ja opiskelun takia, niin kyllähän myös suurin osa tulijoista pystyy ihan alusta saakka vuokransakin ilman sossua maksamaan.

Esa Niemi

Hannele Koskinen:
"Kun oleskeluluvista suurin osa myönnetään työn ja opiskelun takia, niin kyllähän myös suurin osa tulijoista pystyy ihan alusta saakka vuokransakin ilman sossua maksamaan."

Työ ei kerro tuloista mitään. Maahanmuuttaja työllistyy useimmiten myymällä työsuorituksensa kantaväestöä halvemmalla sekä huonoimmalla työehdoilla.

Harva maahanmuuttaja nousee köyhyydestä ilman sosiaalitukia ja kyse on myös työssäkäyvistä maahanmuuttajista:

"Kotimaisista asuntokunnista köyhyysrajan alapuolelle jää reilu viidennes, vieraskielisistä asuntokunnista reippaasti yli puolet. Enemmistö ulkomaalaisista koostuvista asuntokunnista elääkin köyhyydessä, vaikka tuloihin sisällytetään kaikki mahdolliset tuet. Jos asuntokuntaan lukeutuu yksikin kotimainen jäsen, putoaa köyhien osuus 34,1 prosenttiin.

Monella saattaa olla mielikuva, että Suomi on varsinainen onnela maahanmuuttajille. Kuitenkin joka viides maahan muuttanut äänestää jaloillaan ja jättää maan muutaman vuoden kuluessa. Pohjoismaista ja Länsi-Euroopasta tulleista poistuu jopa 80 prosenttia. Ilmeisesti länsimaista tulleet ovat täällä vain työprojekteissa ja sitten lähtevät.

Itä-Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta tulleista jopa 90 prosenttia on maassa viiden vuoden kuluttua. Kriisialueilta ja köyhistä maista tulevilla ei juuri ole valinnan varaa."

http://tietotrenditblogi.stat.fi/suomiko-maahanmuu...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #134

Oleskeluluvan (työhön perustuvaan siis) saamiseksi on myös tulorajat. Toki tämä koskee vain EU:n ulkopuolisia maahanmuuttajia ja meillä on paljon virolaisia työntekijöitä hyvinkin pienellä palkalla. Heidän kohdallaan taas ongelmaksi muodostuu sosiaaliviranomaisten vaitiolovelvollisuus maahanmuuttoviranomaisten suuntaan ((toisen maan EU-kansalainen ei ole oikeutettu toistuvaan toimeentulotukeen) ja tähän käsittääkseni sisäasianministeriössä parhaillaan etsitään ratkaisua.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #166

Hannele, tulorajat eivät kerro todellisesta toimeentulosta mitään. Toimeentulovaatimus on alle toimeentulotuen minimirajaa ja sen todistamiseen tarvitaan tiliote, jossa raha käy tilillä ja tämän jälkeen voi olla sosiaalitoimiston asiakas jokatapauksessa.

Esitin tuossa Tilastokeskuksen tutkija Myrskylän havainnon, että harva maahanmuuttajista nousee edes köyhyydestä ilman sosiaalitukia. Se kertoo karua kieltään, että maahanmuuttomme on ns. sosiaaliperäistä ja maahanmuuttaja työllistyy vain palkkoja sekä työehtoja dumppaamalla. Elinkustannuksiin riittämätön osa maksetaan sitten sosiaalitukina.

Maahanmuuton määrän sijaan laadun painottaminen tekisi maahanmuutosta suosittua ja tervetullutta, siksi minä kannatan hallittuun maahanmuuttopolitiikkaan siirtymistä vastaanottokyvyn ylittävästä politiikasta. Vastaanottokyvyn ylittävä maahanmuuttopolitiikka loppuu joka tapauksessa ja maltillinen maahanmuuttopolitiikka on elinkaareltaan terveempää ja pitkäikäisempää. Mikä tärkeintä se on win-win tilanne niin meille kuin maahanmuuttajille.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Nyt oli taas sen mittaluokan kaltevan pinnan argumentointia ja mustamaalaamista, ettei paremmasta väliä. ("Verbaalisista joukkohyökkäyksistä" kohti "maahanmuuttajille varattuja aidattuja alueita".) Tartuttakoon nyt kuitenkin vain yhteen kohtaan ainakin aluksi:

  "Honkasalo kun rohkeni selväsanaisesti arvostella Halla-ahon (anteeksi, Perussuomalaisten) maahanmuutto-ohjelmaa."

Syyttämällä rasismista ja fasismista. Epäasiallista demonisointia ja hysterisointia, josta asianosainen henkilö sai palkkionsa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Janne, korjaatko kommentit, näkyy vain palasina.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kyllä ne minulle näkyvät ihan niin kuin pitääkin. Jos käytät suurempiresoluutiosta tablettia tai älypuhelinta, voi olla, että sivuston muotoasettelut näyttää tekstiä miten sattuu.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #63

En tiedä missä oli vika, mutta nyt näkyy tekstisi kunnolla. Tarkoitatko, että Honkasalo syyttämällä rasismista ja fasismista ansaitsikin törkypostivyöryn?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #67

Periaatteessa kyllä, joskin alatyyliset ja hävyttömät kommentit ovat poikkeuksetta asiattomia. Leimaamalla ohjelmaa fasistiseksi ja rasistiseksi syyllistytään jo siinäkin törkypalautteeseen.

Käsitin, että kävitte, tai ainakin vaimosi kävi, dortmundilaisessa modernin taiteen museossa, jossa oli installaatio keskitysleiristä. Minä puolestani kävin toissasyksynä vaimoni kanssa Sachenhausenin keskitysleirillä opastetulla kiertokävelyllä ja sen jälkeen olen suhtautunut entistä paheksuvammin tuohon natsismista ja fasismista syyttelyyn, kun puhutaan perussuomalaisista arvoista, laillisen puolueen parlamentaarisesta toiminnasta.

Katson, että noita kortteja puolivillaisesti vilauttelevat eivät oikeasti ymmärrä, kuinka törkeään rinnastukseen he todella syyllistyvät. Tämä kävi mielessä mm. katsellessani vierestä, n. viiden metrin etäisyydeltä, polttouuneja, tai tarkalleen ottaen sitä, mitä niistä on tällä hetkellä jäljellä.

Samoin kuin bunkkeria, jota käytettiin vankien teloittamiseen ampumalla. Rakennelman takaseinässä taisi olla vieläkin jälkiä uhrien ruumiinosia lävistäneistä luodeista.

Niin metsä vastaa kuin siihen huudetaan, jos sattuu olemaan niin, että Honkasalolle palautetta (asiallisesti tai epäasiallisesti) antaneet näkevät 1930-40-lukujen Saksan NSDAP:n ja perussuomalaisten välillä "hieman" eroavaisuuksia sekä ideologian että käytännön toiminnan tasolla.

Käyttäjän amgs kuva

Hengitän syvään ennen kiuin ryhdyn kommentoimaan. Kirjoituksen alku ja keskiosa oli lupaava, mutta sitten tehdään sitä samaa mitä nämä "maahanmuuttokritiikot" tekevät: mennään nostamaaan yksittäisi henkilöitä ja käytetään eri mieltä olevilta sellaisia sanoja kuin "laumat". Laumoissa on eläimiä. Tiedostava ihminen on ihan muuta. Vaatiiko todell paljon olla asiallinen ja keskittyä asiaan eikä ihmisiin? Näin sanon minä, joka on joskus joutunut melkeiseen hyökkäyksen kohteeksi muun muuassa Uudessa Suomessa. Silti en pysty vihamaan niin paljon, että lähden solvauslinjalle. "Täällä Puheenvuorossakin on jo saatu monta esimerkkiä siitä, minkälaisia törkyhyökkäyksiä tältä laumalta tulee. Vaikkapa Nasima Razmyar on niistä täällä kertonut. Mielestäni niitä pitäisi julkaista enemmänkin, jotta toiminnan alhaisuus paljastuu.

Jos Halla-aho on niin merkityksetön henkilö kuin hänestä joskus on sanottu, miksi koko ajan hänestä kirjoitetaan? Mitä enemmän hänestä kirjoitetaan, sitä enemmän häntä seurataan ja jopa palvotaan. Jos olisin Halla-aho niin laskiaissuunnintai on nyt ihan kohdalla, koska mediahuomio on taas taattu. tiedän, että nyt kuljen sinun ja moni muiden vastavirrassa, koska kirjoittelen niin, mutta en voi olla kirjoittamatta toisin vain siksi, että joku ja joku olisi tyytyväinen. asiat sanotaan suoraan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kiitos tästä. En olisi kyennyt asettelemaan sanojani juurikaan paremmin. Jäädään odottamaan, kuinka Härkönen reagoi.

Käyttäjän amgs kuva

Janne, olen nollasta vielä vasemmalle ja näin kaikessa suvaitsevaisuudessa ei tälle kansalaiselle tarvitse vastata. :) Olen iloinen ja aikamoinen hömppäkin, mutta idiotti en ole ja tiedän milloin pitää keskittyä muuhun kuin niihin, joille olen epämiellyttävä seura. Mietin itse, kommentoin itse ja kyselen hankaliakin ja siksi olen hankala. :) Ei se mitään, tiedän nyt mihin mennään ja kuten sanoin yhdelle toimittajalle suomessa moni ei arvosta itsenäistä ajattelua. Pitää seurata laumoja ja nuoleskella saapaita, jos haluaa saada kavereita ja edeta. Onneksi on niitäkin suomalaisia, jotka ajattelevat toisin ja pidän heitä aitoina kavereina.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Ana, kiitos mielipiteestä. Halla-aho ei ole lainkaan merkityksetön poliittisena toimijana ja häntä ei tarvitse eikä tule suojella kritiikiltä, ei sinunkaan. Hän on tuon liikehdinnän älyllinen ja palvottu johtohahmo. Sanavalintani olivat harkittuja ja koko viestini muutaman viikon ajan jo kypsytelty.

Tässä ei pehmoilut auta, Ana.

Käyttäjän amgs kuva

Henkilöön menevillä kirjoituksella palvelette Halla-ahoa. Kirjoituksella et eroa paljoakaan hänestä, mikäli kun hän keskittyy henkilöihin.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #61

Ana, sinä et nyt ehkä ole täysin sisäistänyt, mikä on henkilöön menevää ja mikä ei. En kirjoittanut yhtään mitään Jussi Halla-ahon henkilöön menevää, vaan POLIITIKKO Halla-ahoon liittyvää arvostelua. Poliitikkoja saa ja heidän tuleekin olla alttiimpana kovemmalle arvostelulle kuin tavallisten kansalaisten.

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino Vastaus kommenttiin #70

Miksi Seppo Lehdon vankeus ja 75 000 korvaukset ovat hyvä asia, vaikka pilkka kohdistui pääasiassa politiikkoihin?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #83

Eiköhän ne perustelut sieltä oikeuden pöytäkirjoista löydy.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #70

Poliitikoita saa ja pitää arvostella, mutta kun arvostelu keskittyy melko systemaattisesti vain yhteen tai kahteen henkilöön, silloin voisi miettiä, että mihin se johtaa tai miksi on näin. Sillä aika, kun huomionne keskittyy yhteen tai kahteen kansanedustajaan muissa puoleuissa on myös niitä erikoisia "maahanmuuttokriitikoita". Niistä ei kirjoiteta mitään. Esimerkkinä nyt vaikkapa se, että kaikki ne ilmaukset kuin "maahanmuuttoshoppailu" tai "turvapaikkaturismi" ovat entisen sisäministerin Kari Rajamen julkisuuteen tuomia.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En itse koe olevan maahanmuuttokriitikko, mutta jonkinlainen islam-kriitikko minusta on tullut . Islam-kriitikko minusta on tullut tutustuessani oikeiden islam-kriitikoiden Ayan Hirsi Alin (somalialaissyntyinen), Mona Waltersin (somalialaissyntyinen) ja Majiid Nawasin ajatuksiin.

Ali ja Walters eivät erottele maltillista ja fundamentalistista islamia, vaan vaativat maltilliseenkin islamiin uskonpuhdistusta ja oppien uudistamista. He syyttävät myös länsimaiden sivistyneistöä islamin valkopesusta, kun rasismileiman pelossa hiljaa hyväksytään islamin länsimaiden kulttuurin vastaiset opit. Hyssyttelykulttuurista hekin puhuvat, kuten persut Suomessa.

Nawas on toisen polven maahanmuuttaja, jonka isä on imaami. Nawas on entinen jihadisti, joka nykyään taistelee poliittista islamia vastaan.

Sekä Nawasilla että Alilla on fatwa yllään, joka ironista kyllä kertoo Islamin väkivaltaisuudesta. (Alin itsensä sanomaa..)

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kuten eräässä aiemmassa kommentissani totesin, en minäkään perusta ollenkaan islamin opeista ja siitä, että ko. uskonnon tulkinta on jämähtänyt sinne perustamisen aikaan eikä sillä tavalla elä nykyajassa.

Jos siellä tehdään uskonpuhdistus, niin tehkööt. Länsimaat eivät muutu islamilaisiksi. Meidän pitääkin puhua ihmisistä eikä uskonnosta.

Veijo Ylä-notko

Mitä sä Härköskä horiset !?
Länsimaat ovat jo islamilaisia joiltain lähiöiltään, kiitos kaltaistesi.
Liian kotoutuneita tyttöjä lähetetään takaisin sinne mistä paettiin.
Hirsi Ali joutui pakenemaan Hollannista kun valtio lopetti henkivartiokaartin.
Theo van Gogh tapettiin.
Vaarallisinta on maltillinen islam. Hekin elävät omaa "shariaansa".
Ei heidän lapset voi julistautua ruotsalaisiksi ateisteiksi tai homoiksi, ilman että, jollei siihen puutu liian kiltit vanhemmat, puuttuu suku, yhteisön suojelemiseksi. Viranomaisten resurssit eivät riitä jos päättäväisiä on yli 1000 tms.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #108

Kuulehan nyt nimimerkki. Minä en ole mikään -köskä!

Kommenttisi nyt ei sen kummempaa kommentointia ansaitse. Pyytäisin vaan muistamaan Puheenvuoron ohjeet omalla nimella kirjoittamisesta ja kuvan käyttämisestä.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #117

Tuon verranko sinulla härköskä olisi sanottavaa "kuka mun Suomen lain takaamia oikeusia puolustaa?" Tiedustelevalle omien lastesi viereisissä pulpeteissa istuville somalitytöille?

Kuva löytyy nimeä naputtamalla -härköskä!

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tästä muistui mieleen miltei päivälleen kahden vuoden takainen kirjoituksesi, jossa todistit väkevästi, ettei Euroopan islamisoitumisesta ole mitään pelkoa. Jonkinasteisena vastineena kirjoitin oman tekstini (en tiedä, oletko lukenut), jonka otsikossa väitän Euroopan olevan islamisoitunut jo nyt.

Noin on toki typerää sanoa koko mantereesta, koska muslimiväestöä on hyvin erikokoisia prosentuaalisia osuuksia maiden kokonaisväestöjen välillä. Verrataan keskenään vaikkapa Iso-Britanniaa, Suomea ja Moldovaa.

Kysynkin, että mitä Euroopassa pitäisi mielestäsi tapahtua, jotta voitaisiin puhua islamisaatiosta? Sitä, että arvoja ja normeja on sorvattu muslimeja paremmin miellyttävään ja/tai vähemmän loukkaavaan muotoon, Britanniassa toimii kymmenittäin sharia-tuomioistuimia, muslimit saavat ainakin Suomen armeijassa erivapauksia rukoushetkiään varten (viitaten erääseen takavuosien Ruotuväki-lehden artikkeliin), sianlihan sijoittamista ruokakaupoista tai sen tarjoamista yhteisruokailuissa arvioidaan uudelleen jne. voidaan pitää jos ei nyt kaikki muut vaihtoehdot poissulkevana näyttönä, ainakin viitteinä kyseiseen suuntaan.

Väestöenemmistön muodostaminen tuskin tulee koskaan toteutumaan, vaikka tätäkin on muutamien valtioiden (esim. Ruotsin tapauksessa tämän vuosisadan kuluessa) osalta esitetty. Minusta vähempikin riittää kattamaan määritelmän islamisoitumisesta, joka voidaan pintapuolisesti avata tarkoittamaan islamin vaikutusvallan ja yhteiskunnallisen aseman voimistumista sekä sen arvojen sisällyttämistä nykyisiin.

Lisäksi on tietenkin arvo- tai makuasia, onko islamisoitunut Eurooppa hyvä vai huono juttu, ts. tuleeko tällaiseen tulevaisuudenkuvaan suhtautua yhdentekevästi vai huolestuneena.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #110

Muistan toki kommenttisi tuolloin. Silloin referoin nimenomaan väestötieteilijöiden tekemiä ennsutuksia siitä, miten maahanmuuttajien syntyvyys asettuu samalla tasolle kuin kantaväestön sekä ennsutuyksia siitä, mihin maksimiosuuteen missäkin maassa muslimiväestön osuus voi nousta. Niisä luvuissahan ei otettu huomioon esimerkiksi sekularisoitumista ja uskosta luopumista ollenkaan.

Sen teidän, että Britannian ns. sharia-tuomioistuimet ovat lähinnä avioliittooneuvoloita, eivät varsinaisia oikeusistuimia. Tietynlaiset erivapaudet eivät ole islamisaatiota, onhan niitä vaikkapa jehovalaisilla ja vegaaneillakin.

Kyllä minä islamisaatiolla ymmärrän sitä, että länsimaiset lait ja arvot muutettaisiin islamilaisiksi. Sellaista ei tule tapahtumaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #122
  "Tietynlaiset erivapaudet eivät ole islamisaatiota, onhan niitä vaikkapa jehovalaisilla ja vegaaneillakin."

Sen verran tekee mieli saivarrella, että ei erivapauksien myöntäminen myös muille ole mikään poissulkeva tekijä. Voisihan tuota sanoa, että yhteiskunta on jehovalaistunut ja veganisoitunut, heh heh.

Jani Virtanen

Otsikko oli oikein. Nykyisen joutomaahanmuuton kupla on puhkaistava - siitä ei ole mitään hyötyä nyt, huomenna, koskaan. Pelkkää haittaa: white flight, etniset jengit, sosturvamenojen kasvu, koulutuksen tason lasku ja eriarvoistuminen, rikollisuus, rasismin kasvu (esim juutalisiin kohdistuva) jne. Tärkein haitta ja todellinen törkeys on tietysti uusjoutoväestön vastikkeeton ja ajallisesti rajoittamaton täysylöspito. On jopa maahanmuuttajaryhmä, jossa peräti 13% pystyy elätäämään itsensä, vaikka se on suomen maahanmuuttolain mukaan edellytys maahanmuutolle. Lisäksi haittamaahanmuuton negatiiviset vaikutukset ovat kumulatiivisia ja pysyviä. Ei ne mihinkään lähde. Olisi aika yksinkertaista estää nämä haitat: sosturva ja kaikki etuudet ainostaan kansalaisille. Joutomuutto loppuisi kuin naulaan.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Joutoväestöstä puhuminen on melkoisen ala-arvoista. Ovatko työttömät kainuulaismiehet sinusta esimerkiksi joutoväestöä? Vai ovatko he vain siinä tapauksessa, että he ovat työttömiä ja maahanmuuttaneita?

Jani Virtanen

Joutilas on toimeton, vapaa työstä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #76

Jokainen on joutilas välillä, mutta en kehottaisi puhumaan joutoväestöstä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuohon loppupuoliskoon viitaten minua kiinnostaisi tietää tarkemmin, millaista median roolia ja asennoitumista Härkönen peräänkuuluttaa. Tulisiko rasistisista törkyviesteistä, kuten teidän paljastettu.fi-sivuston toiminnassa mukana olevien ja Facebookin Paljastettu-ryhmien (kuinka lie mones järjestysnumero onkaan menossa) välisestä kirjeenvaihdosta julkaista artikkeleita useammin? Tavallaan saattaa Saku Timosen ja Pauli Vennervirran viimeaikaisten kirjoitusten teemat uutisoinnin keskiöön?

Silläkin uhalla, että tällä tavoin palstatilaa viedään niiltä "oikeilta ongelmilta", joihin maahanmuutto ei missään nimessä kuulu, joita tulisi ensisijaisesti näin vaalien alla käsitellä?

Koivulaakso, Andersson ja Brunila ovat tai ovat ainakin jossain elämänsä vaiheessa olleet toimittajia, mutta eivät kuitenkaan sinänsä edusta mediaa. Kuitenkin, he ovat maahanmuutto- ja monikulttuurisuusasioiden kiistattomina ja ennen kaikkea puolueettomina asiantuntijoina julkaisseet kokonaisen kirjan siitä, kuinka väärässä oikeistopopulistiset puolueet ja etenkin eurooppalaiset, ulkoparlamentaariset, vastarintaliikkeet ovatkaan.

Pakollista luettavaa peruskouluikäisille? Edes kirja-arvostelut?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Sinun kanssasi voi kyllä keskustella, mistä kiitos. Paljastettu-sivustoa saa arvostella siinä missä muitakin, ei siinä mitään. Sivuja on ylläpitäjä joutunut vaihtamaan ihan siksi, että niihin on kohdistunut hakkerointia ja hyökkäyksiä. Tiedän kyllä itse, miltä taholta, mutta se nyt ei kuulunäille pastoille. Ko. alustan yhtenä blogistina vastaan siellä vain omista kirjoituksistani, ihan niin kuin täällä Puheenvuorossakin.

Vastaan kysymykseen, että eivät mainitsemasi kirjeenvaihdot varmaankaan ylitä mitään uutiskynnystä. Sen sijaan haluaisin suomalaisen median tutkittavaksi yhteyksiä erilaisten eurooppalaisten ja pohjoismaisten anti-jihadististen ja nationalististen järjestöjen välillä. Halla-aholaisuus on nimittäin tuontitavaraa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Usko tai älä, mutta tiedän paljolti teidän ("paljastettulaisten", ja ennen kuin älähdät niin tiedän, ettette pidä itseänne yhteisönä/rintamana vaan kunkin omista kirjoituksistaan ja ajatuksistaan vastaavan yksityishenkilöiden projektina, jos niin voi sanoa) ansiostanne, millaista loanheittoa joudutte kestämään.

Ilokseni voin todeta, ettei minulla tai tuntemillani maahanmuuttokriitikoilla tai puoluetovereillani ole mitään tekemistä sen tai edes noiden Paljastettu-ryhmien kanssa. Naurettavaa touhua ja omiin muroihin kusemista, jos näin rankan, joskin yleisesti arkikielessäkin käytetyn, kielikuvan hyväksyt.

Kyseessä oli ensimmäinen esimerkki Razmyarin julkaiseman ja saamansa palautteen lisäksi, joka alatyylisestä viestinnästä tuli mieleen, ja ylittihän tuo N. R.:n tapauksessa uutiskynnyksenkin - aivan ansaitusti. Siistimättä ja säästelemättä, jotta laajempikin yleisö näkee, millaisia hävyttömyyksiä internetissä kirjoitellaan.

Razmyarin ja Honkasalon tapauksissa yhteinen katalyytti palautteelle, joka siis todellakin oli myös minun silmin katsottuna osittain täydellisen asiatonta ja hyväksymätöntä, oli maahanmuuttokriittisten ajatusten ja/tai toimenpide-ehdotusten ilmeisen tahallinen väärinymmärtäminen ja fasistiseksi leimaaminen.

Ei paras mahdollinen lähtökohta hedelmälliselle ja vuorovaikutteiselle keskustelulle sekään - joskin epäilen, pystyykö juuri kaikkein räikeimpiä hävyttömyyksiä kirjoittaneiden kanssa asiallista dialogia käymäänkään.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Puheenvuoro-palsta elpyy silmissä. Sehän on hyvä asia näin demokratian kannalta ja vaalien alla.

Täällä keskeinen ajatus näyttää olevan se, että joillekin maahanmuutto on se kaikista tärkein taikka peräti ainoa asia.

Kommentoija ei tunnista kuvasta itseään. Tulossa on vaalit, ja pitäisi kehittää jotakin vaaliaktiivisuutta, valita ehdokas ja sitten jakaa ko. ehdokkaan mainoksia tms.

Eduskunnan taannoinen Fennovoima-ratkaisu aiheutti sen, että kaikki suuret puolueet ovat kannaltani poissuljettu vaihtoehto. Jäljelle jäävät vihreät, vasemmistoliitto sekä Rkp - 7/2 vastaan. Koska kuitenkin kannatan länsi-integraatiota ja Suomen Nato-jäsenyyttä, vasemmistoliitto on poissuljettu. Jäljelle jää vain kaksi puoluetta.

Maahanmuutto & Multikulti ei ole keskeinen, tai yleensä mikään olennainen peruste valinnassa. Silti niistäkin voidaan, ja pitää voida keskustella silloin, kun on kyse juuri tästä asiasta.

Ilkka Huotari

"Kysymys ei todellakaan ole tänne vyöryvistä hallitsemattomista pakolaislaumoista, terroriuhasta, suomalaisen kulttuurin tuhoutumisesta, palavista ghetoista tai muista halla-aholaisten huolella hellimistä termeistä. Ne kun ovat vain keksittyjä, pahantahtoisia ja propagandistisia uhkakuvia, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa."

Mielenkiintoinen tapa todistaa omaa asiaa - ensin pitkä luettelo ongelmista jotka ovat JO tapahtuneet, ja tapahtuvat Euroopassa koko ajan, ja sitten sanoa, että ne ovat vain keksittyjä. En ihan pysynyt kärryillä.

Suomalaista kulttuuria tosin ei ole paljon vielä tuhoutunut, mutta lastenkirjojen ja sarjakuvien sensurointia on tapahtunut.

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino

Härkönen ja Elfgren,

miksi Suomen juutalaisyhteisön turvallisuuteen laitetaan 100 000 euroa ja miksi valmiustilaa nostettiin, jos ei terrorismi ole maahanmuuton mukanaan tuoma uhkakuva?

Lisäksi pari linkkiä artikkeleihin... jos jaksatte lukea? ;)

Turussa satoja äärijihadisteja

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/522041/Turussa+sa...

Suomessa lietsotaan ääri-islamia: Turussa asuva mies julkaisi värväysvideon

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1412301603839

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Tottakai poliisi Suomessa reagoi lähialueilla tapahtuviin uhkiin. Edelleen: maahanmuutto ei tarttunut kivääriin Kööpenhaminassakaan.

Nyt kerkisin lukea, kun palstalla on vähän rauhoittunut. Tuo Turun Sanomien parin vuoden takainen otsikko lieni liioittelua. Minula on luotto siihen, että Suomen turvallisuutta potentiaalisesti uhkaavat ihmiset ovat Supon hyvässä seurannassa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tietenkin me kaikki toivomme, että tuon artikkelin julkaisun jälkeen nämä äärijihadistit olisivat hylänneet vaarallisen ideologiansa tai vähintään pysyneet lukumäärällisesti samana. Mitenhän vain lienee totuuden laita.

Käyttäjän Veli-MattiHeino kuva
Veli-Matti Heino
Ville Karppinen

Härkösen tekstihän on vain saman fanaatikkokolikon toinen puoli. Suurimpana erona Halla-Ahoon tuntuu olevan se, että Jussi vahvistaa näkemyksiään usein myös lukujen muodossa, joka hieman parantaa uskottavuutta.

Sen sijaan että mietittäisiin onko Härkönen vai Halla-Aho pahan kätyri, olisi ehkä syytä miettiä asioita sellaisilla kysymyksillä kuten; 1. Nostaako maahanmuuttajien määrä rikoksien määrää (erityisesti törkeissä rikoksissa). 2. Onko Ruotsin tyylinen segregaatio vältettävissä jotenkin Suomen osalta, jos maahanmuutto kasvaa merkittävästi nykyisestä? 3. Johtuvatko maahanmuuton negatiiviset aspektit jostakin tietystä ryhmästä?

Em. kysymyksiin vastauksen haluaminen ei liene rasismia millään muotoa ja mahdollisimman asenteettoman vastauksen saaminen vastaaviin kysymyksiin palvelee pitkällä tähtäimellä "taistelun" kumpaakin osapuolta ja eniten niitä, joita ei kiinnosta taistella aiheesta, mutta ovat uteliaita asioiden oikeista laidoista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ongelma on siinä, että vastauksen haluaminen voi olla rasistisesti motivoitunutta tai olla olematta.

Ajattelu varmaankin menee niin, että mikä tahansa, mikä on rasistisesti motivoitunutta on väärin ja tuomittavaa.

Jos et ole huomannut, "tämän puolen" voimavarat keskittyvät juuri niiden motiivien kaiveluun ja tuomiseen esille - niiden paljastamiseen ja diagnosointiin (esim. www.paljastettu.fi) siinä missä "toisen puolen" voimavarat menevät niiden peittelyyn.

Se tekee kysmysten kysymisestä ja vastauksien saamisesta hieman vaikeaa. Ja toissijaista.

Ville Karppinen

Kysymyksien ja vastauksien saamisen vaikeudesta olen ehdottoman samaa mieltä, toissijaisuuden näen taasen eri tavalla. Juuri tuo asioiden kaivelu ja peittely onnistuvat lopulta peittämään tehokkaasti ne alkuperäiset kysymykset; ongelmana se, että kaikki teoreettinenkin asiapitoisuus hautautuu kaiken turhan vääntämisen alle.

Esimerkkinä vaikkapa Halla-ahon tuoreimmasta jutusta lainaus: "Suurin humanitaarinen maahanmuuttajaryhmä Suomessa ovat somalit. He ovat pääasiassa kouluttamattomia, suurelta osin luku- ja kirjoitustaidottomia, ja heidän työllisyysasteensa on alle 15%."
Jos oletetaan, että Halla-aho olisi oikeassa numeroiden suhteen, on reagointivaihtoehtoja muutama: 1. Syyttää Halla-ahoa aiheen esillä pitämisestä. 2. Syyttää Härköstä, koska hän suhtautuu suotuisasti vallitsevaan tilaan. 3. Miettiä voiko somalien työllisyysastetta parantaa joidenkin yhteiskunnan toimien kautta ja tutkia millä tasolla lukema johtuu heistä ja millä tasolla ympäröivästä yhteiskunnasta.

Vaihtoehdoissa 1 & 2 toimivat fanaatikot yksinkertaistettuna poteroistaan. Jos toteutetaan kolmatta, niin jonkinlainen vastaus saattaa joskus löytyä. Tärkeää on myös se, etteivät ensimmäiset vaihtoehdot voi edes olla rakentavia. Peittelyt ja kaivelut johtavat kummassakin tapauksessa aina täysin eri keskusteluun, kuin on alunperin ollut tarkoitus - eikä sillä ole väliä kumpi osapuoli "voittaa" sivuraiteille eksyneen keskustelun.

Käyttäjän reidka kuva
Samuli Riesto Vastaus kommenttiin #172

Ville Karppinen: Somaleitten työllisyysaste alle 15% kuten kirjoitat. Taitaa suurin osa näistäkin olla työllistettynä jollakin tavalla maahanmuuton yhteydessä kuten tulkkeina, koordinaattoreina, erilaisten yhdistysten projektityöllisinä jne. Tuskinpa kaapupäälliset naiset ovat töissä missään? Sellaisia työpaikkoja ei ole Suomessa, missä voidaan pukeutua siten. Kertokaa minulle, jos tiedätte sellaisen työpaikan!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Koko maahanmuuttokysymys tuntuu olevan keskivertosuomalaiselle suhtkoht yhdentekevä ja itsestäänselvä asia josta ei sen isompaa huomauttamista puoleen tai toiseen. Valtaosa kansalaisista tiedostaa että viranomaisemme tekevät sen eteen paljon arvokasta työtä.

Somekeskustelua seuratessa tulee mieleen että juuri nämä tavalliset suomalaiset kansalaiset ovat maahanmuuttokriittisille suurin uhka. Siksi tämä jatkuva mölinä joka saa välillä ihan koomiset mittasuhteet uskomattomine väitteineen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jatkuva mölinä tuntuu kiinnostavan paljon muitakin kuin nk. Maahanmuuttokriittisiä. En nyt muista onko arvoisa bloginkirjoittaja Härkönen tai vaimonsa Reija kirjoittaneet muista aiheista kuin maahanmuutto/rasismi. Ei yht äkkiä tule mieleen muita aiheita.

Kaikella ysrävyydellä Tomi Ketolakin on lähes joka ketjussa muistuttamassa asian mitättömyydestä ja epäkiinnostavuudesta, vaikka asia on aivan yhdentekevä. :)

anita frisk

Meillä on tilastokeskuksen tiedot käytettävissä, ja Optulan. Jos ei kummankaan tietoihin voi luottaa, niin sittenhän ko. laitokset ovat aivan turhia ja ne voidaan lakkauttaa. Optulan tilastot tiettyjen maahanmuttajaryhmien tekemistä raiskaus- ja väkivaltarikoksista ovat aika karuja eivätkä käy enää perusteluina "yksittäistapauksille". Kannattaa myös vilkaista esim. kuinka huikeasti omaisuusrikosprosentit ovat nousseet sen jälkeen kun tietyt ex-itäblokin maa hyväksyttiin EU-jäseniksi. Siis tietenkin vain vilkaista, ei vetää mitään johtopäätöksiä. Tilastokeskuksesta saa lähes ajantasaista tietoa tiettyjen maahanmuuttajaryhmien työllistymisasteesta. Mutta taaskaan ei siis saisi vetää kiusallisia johtopäätöksiä? Miksi näitä tilastoja sitten ylipäänsä tehdään? Ainoa jumaloitu tilasto näyttää olevan se OECDn juttu joka todisti että maahanmuuttajat tuovat mannaa ja mirhamia. Kuinka moni näistä uskossaan horjumattomista edes googlaamatta tietää mikä on OECD? Ja mitkä kaikki maat siihen kuuluvat?

Jos ihmisillä on johonkin asiaan vain tunneperäinen suhtautuminen, faktoista viis, niin eipä ole paljon toivoa asiallisesta keskustelusta tai bloggauksesta. Härkösten sympatiat ovat kyllä tulleet enemmän kuin selväksi enkä tietenkään tarkoita Matias Härköstä.

Juha Kuittinen
Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Sitähän minä juuri peräänkuulutan, että käytettäisiin faktatietoa ja tulkittaisiin tilastoja oikein. Esimerkiksi raiskaustilastoista ei voi vetää kovin suuria yleistyksiä, kun tiedämme, että vain noin joka neljännestä raiskauksesta tehdään rikosilmoitus.

Sympatiani ovat ihmisten puolella ja puolustan vankkumatta tasa-arvoista ihmiskäsitystä.

Kirjoita ihmeessä blogeja niistä löytämistäsi asioista, ei kukaan eikä mikään estä sitä. Sitten voimme keskustella niistä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Niin, mitä nuo rikos- ja työllisyystilastot kertovat? Työllisyys ja rikollisuus kulkevat käsi kädessä (heikompi taloudellinen asema lisää rikosriskiä). Kyse ei ole kansallisuuksista, uskonnosta, maanosasta vaan maahantuloperusteesta. Jos ei ole työpaikka valmiina odottamassa (ja koulutustaso on alhaisempi) niin työllisyys on tietenkin heikompi. Sen takia vietnamilaiset olivat vuosia tilastojen kärjessä sekä työttömyyden että rikosten kohdalla. Tällä hetkellä heikoin työllisyys on myanmarilaisilla.

Syy miksi juuri pakolaistaustaisilla on heikompi työllisyys johtuen juuri siitä ettei heillä ole työpaikka odottamassa (kuten työperäisillä maahanmuuttajilla) ja heillä usein myös heikompi koulutustausta. Mutta hyvin pieni osa maahanmuuttajista kuuluu tähän ryhmään. 85% maahanmuuttajista tulee työperäisinä maahanmuuttajina (+ perheenjäsenet) tai opiskelemaan.

Tilastot kertovat myös että kantaväestöstä 43% on työelämässä ja 40% maahanmuuttajista. Kantaväestö kuluttaa myös enemmän sosiaalietuuksia verrattuna maahanmuuttajiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turku lienee "esimerkillinen" kaupunki Suomessa?
Sen väkiluvun kasvusta ylivoimaisesti suurin osuus on maahanmuutosta johtuvaa, eli tilastokielellä tapahtuu "muunkielisten" voimakkaan kasvuosuuden vuoksi.
Niinpä verraten lyhyessä ajassa se on saavuttanut 10%:n osuuden (n. 18.000) koko populaatiosta v. 2015.
Ongelmaa vain ei ole kyetty ratkaisemaan kuten blogisti väittää "siinä kuin syntyperäistenkin" osalta, vaan tilanne on todella kehno:
http://www.turku.fi/Public/download.aspx?ID=166819...

Nämä ihmiset ovat ghettoutuneet muutamaan kaupunginosaan ja niissä heidän työttömyytensä on 40-54%. (linkin sivu 4) Samanaikaisesti nuo Härkösen "syntyperäiset" muuttavat ympäristökuntiin, joiden verotulot kasvavat samalla, kun Turun verotulot kärsivät. Suotava kehitys?

Valitettavasti Turku ei enää nykyisin julkaise linkin tiedotetta "Muutosten suunnat", vaan lopetti sen jo v. 2013. Miksi, en tiedä?

Mielestäni tämä kehitys on parinkymmenen vuoden "immigation policy'n" kotoutusharjoittelun jälkeen kaikkea muuta kuin napakymppi, ja ongelmaton. (Käytin vierasperäistä termiä, koska sillä on esim. USA:ssa neutraali merkitys - ei sellainen lyömäasekäyttö kuin Suomessa, jossa nousee helposti rasisti- tai natsikortti)

Siksi olisi syytä keskustella "immigration policy'n" onnistumisesta ja jättää blogistin politisoitu vihapuheen viljely vähemmälle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tuostahan näkyy vallan hyvin miten suurimpana enemmistönä juuri venäläiset muuttavat Turkuun.
Muuttovirtaa ei kannata kuitenkaan venäläistenkään syyksi pistää vaan julkisuudessa olleiden tietojen mukaan asiaan vaikuttaa eniten kaupungin kehnoksi koettu tonttitarjonta. kaupungille hyvin perinteinen valitus ja vastustus.

Se että muualta tuleet perinteisesti ajautuvat halpojen vuoksien alueelle tuntuu sopivan kaupunkilaisille mainiosti. Muutaman vuoden takaa muistan miten 'kultahammasrannikkolaiset' saivat valituksillaan estettyä alueelle suunnitellun kehitysvammaisten asuntolan. Ja sitten lehdessä kiemurtelivat kun niitä haastateltiin. Kyllä silloin myötähävetti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehket huomannut, mutta en syyllistänyt esim. venäläisiä tai muitakaan maahanmuuttajia, vaan korostin Suomen oman "immigration policy'n" onnistumisen arviointia.
Venäläisten osuus Turun "muunkielisten" työttömistä ei ole suurinta, vaikken siihen linkkiä nyt laita.

Sama koskee Turun velkaantumista, kun verotulot eivät kata menoja. Asumisen sijoittumisen osalta kyse on lähinnä vuokra-asuntojen jakopolitiikasta, hinnasta ja maksajasta.
Kyse on siis itse aiheutetuista ongelmista "onnistuneen kotoutuksen" sijasta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #155

Vuokra-asuntojen sijoittamisenkaan kanssa jollain maahanmuuttopolitiikalla ei ole Turussa oikein mitään merkitystä. Nuo tarkoittamasi ongelmalähiöt olivat ongelmalähiöitä, osa vielä nykyistä pahempia, jo 30 vuotta sitten.
Ongelma on toki ihan perisuomalainen. Turussa tietääkseni osavastuu kuuluu kotimaisten grynderien talutusnuorassa olleille kaavoittajille.

Velkaantuminen johtuu suurelta osin siitä että kaupungissa käy niin paljon ulkopaikkakuntalaisia töissä, vieden verorahat mennessään. Sama ongelma toki kaikkien työssäkäyntipaikkakuntien kanssa. Sateliittikunnat ikäänkuin imevät veret pois.

Eipä tämä nyt itse varsinaiseen aiheeseen mitenkään liity. Osoittaa vain sen ettei ongelmiin useinkaan voida osoittaa pelkästään yhtä ainoaa syyllistä vaan se on myös paikallisväestöltä peiliin katsomisen paikka.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Itse asun Helsingissä kaupunginosassa jossa mielestäni on onnistuttu monellakin tavalla. Kaupungin vuokratalot ja omistusasuntoyhtiöt sijaitsevat vierekkäin ja lomittain. Maahanmuuttajia on paljonkin, mutta enpä ole huomannut heistä mitään ihmeempää haittaa olevan. Kaupunginosa on yksi Helsingin halutuimpia asuinpaikkoja ja esim. omassa taloyhtiössäni on vaihtuminen hyvin pientä. Alueen asukkaat saattavat vaihtaa päittäin asuntoja elämäntilanteen vaihtuessa jotta saavat pysyä alueella.

Gettojen muodostuminen on siis tulos huonosta aluesuunnittelusta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Tiedoksi muille. asetin tekaistulle nimimerkki Veijo Ylä-Notkolle kommentointikiellon blogiini hänen lukemattomien hyvin epäasiallisten kommenttiensa vuoksi. Tuskin kukaan teistäkään jää hänen sekavuuksiaan kaipaamaan. Muutama tuonne jäi, kun en halunnut samalla hävittää sen jälkeen tulleita kommentteja.

Niko Sillanpää

Härkösen kannalta tilanne on skitsofreeninen:

Joka toinen päivä pitää vakuuttaa, että kyseessä on mitätön ilmiö ja että se on täysin hallinnassa.

Joka toinen päivä pitää päivitellä, miten tässä poikkeuksellisessa tilanteessa (no kieltämättä, Välimeren eteläpuolelta pyrkii laittomasti tai turvapaikanhakujärjestelmän kautta EU:iin vuotuisesti yli puoli miljoonaa keskimääräistä eurooppalaisia huomattavasti köyhempää kehitysmaiden asukasta) tarvitaan EU-maiden kesken taakanjakoa ja Dublin-sopimuksien romuttamista, ja miten ihmissalakuljettajien myötävaikutuksella Välimereen hukkuvat ovat aikamme suurin ihmisoikeusongelma, josta Jaakonsaaren mukaan "koko sukupolvemme joutuu Haagiin". Lisäksi pitää vaatia lisää resursseja, eli vero- ja velkarahaa vastaanottoon ja integraatioon (ns. kotouttaminen).

Koettakaa päättää, kummasta nyt sitten on kysymys.

Varsin absurdi bloggaus noin ajoituksenkin kannalta huomioiden Kööpenhaminan terrori-isku, joka ilmeisesti kertoo, miten sosiaaliset ongelmat ovat ratkaistavissa kuin kantaväestön ikään.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Olen tuolla edempänä useammassakin kommentissa osoittanut kauhistukseni näitä terroritekoja kohtaan.

Asia, josta kirjoitan, ei ole päivän uutisiin sidottu. Euroopan täytyy pystyä selviämään lukuisten haasteiden kanssa, turvallisuusmielessä yksi vakavimpia on islamistinen terrorismi. Mutta sitä ei synnytä maahanmuutto sinänsä eikä islam uskontona.

Vastustan halpahintaoista yleistämistä, vääriin uhkakuviin perustuvaa pelottelua ja ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan etnisen taustan perusteella sekä tällä kaikella politikoimista. Tässä ei ole mitään skitsoa, minusta se on hyvin selvä linja.

Niko Sillanpää

Yleisluontoinen "allas lika värde!" -puhunta ei vastaa yllä esittelemääni asetelmaan.

Eli Jorma, kumpaa se nyt on:

1) kaikki on tämän ilmiön suhteen kontrollissa, ongelmat on ratkaistu ja volyymit ovat pieniä eikä EU:n etelärajalla siirtyen pohjoiseen tapahdu mitään huomion arvoista

vai

2) kyseessä on poikkeustilanne, jonka vuoksi tarvitaan ylikansallista, pakotettua taakanjakoa, aiempien sopimusten (Dublin) romuttamista ja huomattavia lisäresursseja?

Ymmärtänet, että tilanne ei voi olla molempia samaan aikaan.

Muutoin, väite, että jihadistiterrorismi ei ole islamin synnyttämä, on typeryydessään niin häkellyttävä, että sellaista ei oikein voi vakavalla naamalla väittää.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #189

Vastaus kysymykseen on enemmän 2)-puolell.

Jihadismiterrorismi tietenkin LIITTYY islamiin, mutta EI todellakaan ole islamin syytä, vaan sitä keppihevosenaan käyttävien kiihkoilijoiden synnyttämää. Ymmärtänet tämän perustavaa latua olevan eron?

Jihadistinen terrori saadaan taltutettua läsnimaiden ja muslimimaiden välisellä yhteistyöllä. Tälläkin hetkellä ISISiä vastan käytävään sotaan osallistuu myös muslimimaita, se ei ole vain länsiliittoutuman operaatio.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos yhdellä silmällä katsoo, syvyysnäkö katoaa. Blogi on täynnä tätä halpahintaista yleistämistä ja tekopyhää kauhistelua, mutta itse asiasta keskusteleminen: niin se vaikuttaa tuskaisen vaikealta.
Ei tässä ketään pitäisi glorifioida, vaan keskittyä ongelmien ratkaisuun, kunhan ne ensin myöntää. Ja ongelmia on toden totta joka taholla - ei vain yhdellä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itseäni ei maahanmuuttajat huolestuta, vaan nämä suomalaiset matalaotsaiset, itseään maahanmuuttajia parempina pitäviä tolloja.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tollon yksi tuntomerkki on ettei sellainen osaa muodostaa tunnistettavaa virkettä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund
Jukka Mäkinen

"Itseäni ei maahanmuuttajat huolestuta, vaan nämä suomalaiset matalaotsaiset, itseään maahanmuuttajia parempina pitäviä tolloja."

Tyypillinen suomenruotsalainen rasistinen kommentti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mäkinen, tuotan sinulle pettymyksen, olen suomenkielinen, en edes osaa ruotsia.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #183

Ei se asiaa miksikään muuta. Kommentti on edelleenkin tyypillinen suomeruotsalainen rasistinen kommentti. Ihan niinkuin minun kommenttini voisi olla vaikka tyypillinen persukommentti, vaikken ole koskaan enkä tule koskaan persuja äänestämään.

Elias Määttänen

Kupla on todellakin puhkaistava.

Muuten ollaan rakentamassa rakentamassa mielipidekäytävää (määrittämässä oikeita, hyväksyttävinä pidettäviä mielipiteitä), mikä estää rakentavan keskustelun maahanmuutosta ja kotouttamisesta.

Näin Ann-Charlotte Marteus Expressenissä 12.02.2015:

"Muistini saattaa pettää, mutta luulen aloittaneeni urani mielipidekäytävän rakentajana tosissaan vuonna 2002, kun Kansanpuolue vaati kielikokeita Ruotsin kansalaisuutta havitteleville. Osapuilleen samoihin aikoihin kuvottava islamofobian aalto rantautui meille Tanskasta. Minä monien muiden lailla pelkäsin Tanskan sairauden tarttuvan. Padon rakentaminen tuli ajankohtaiseksi.

Samoihin aikoihin myös Ruotsidemokraatit ilmaantuivat poliittiselle kartalle. Pelkkä ajatus siitä, että niin inhottava puolue nähtäisiin Ruotsin valtiopäivillä, oli etova. Ja sitä paitsi se tuntui loukkaavalta. Ruotsihan on Ruotsi. Ainutlaatuinen poikkeus. Humanitäärinen suurvalta.

Minulle mielipidekäytävän rakentaminen tarkoitti työskentelyä kahdella eri saralla. Ensinnäkin missioni oli kertoa Ruotsidemokraattien muodostamasta vaarasta ja nuijia maan rakoon kaikki ne impivaaralaiset, jotka miettivät puolueen äänestämistä. Toiseksi minun oli torpattava kaikki ne yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistujat, jotka käyttivät ilmaisuja, mitkä jollain tapaa normalisoivat Ruotsidemokraattien kuvaamia yhteiskunnan kipupisteitä. Jokaisen idiootin, joka käytti sanoja tai faktaa, mitkä jollain tapaa voitiin tulkita rasismiksi tai edes lipsahdukseksi sitä kohti, oli saatava tuntea tyhmyytensä nahoissaan.

Näihin sisältyi kaikki tekstit, mitkä kyseenalaistivat Ruotsin kyvyn suoriutua kunnialla suuresta määrästä tulijoita lyhyessä ajassa. Näitä juttuja en listannut ”työmarkkinat”, ”asuntomarkkinat”, ”hyvinvointi” tai ”koulutusjärjestelmä” kategorioihin, siis politiikka-otsikon alle. Ei, minä luetteloin ne moraaliksi rikoksiksi: ”rasismiksi”, ”itsekkyydeksi” ja ”pahuudeksi”.

Kiitos kysymästä, työ mielipidekäytävän kanssa sujui hyvin, vaikkakaan en itse kokenut sitä käytäväksi. Mielipidekäytävällä on samoja taianomaisia ominaisuuksia kuin Tohtori Whon Tardisilla: Sen kyydissä kaikki tuntuu äärettömän suurelta, yhtä suurelta kuin Totuus. Vasta kun hyppäät pois sen kyydissä, tajuat kuinka kapea käytävä on. Ja se kutistuu koko ajan.

Mielipidekäytäväaikanani sain paljon vihapostia. Mutta sitten alkoi tulla toisenlaisia viestejä, surullisia, ahdistuneita sähköposteja aivan tavallisilta ihmisiltä. Yksi niistä riipaisi minua erityisesti:

”Ann-Charlotte, jos pelkään, että maahanmuuttopolitiikka ei toimi, mutta en missään nimessä halua äänestää Ruotsidemokraatteja, niin mitä minun pitäisi tehdä? Ketä minun pitäisi äänestää? Ole kiltti ja vastaa”.

En vastannut. Keskustelu jonkun kanssa, joka tosissaan mietti tulijoiden määrä, oli tabu. Se oli, kuin olisi tanssinut valssia Kent Ekerothin (SD) kanssa.

Vastaamatta jättäminen oli minulle moraalinen ja henkinen tappio, mikä jäi kalvamaan.

Muutkin asiat alkoivat mietityttämään. Kun kollegani Anna Dahlberg pari vuotta sitten kirjoitti, että tulijatulvan myötä on syntynyt asuntopula, hänen katsottiin kalastelevan sameilla vesillä. Pitkän aikavälin väistämättömistä käytännön ongelmista keskusteleminen oli muuttunut täysin mahdottomaksi.

Keskusteluilmasto alkoi tuntua epäterveeltä.

Sellaisena se on kuitenkin jatkunut. Tässä eräänä päivänä kansanpuoluelainen ja ympäristötuhopuoluelainen keskustelivat Twitterissä. Liberaali ihmetteli, millä ihmeen konstilla kunnat pystyvät huolehtimaan muutaman vuoden sisään odotettavissa olevista 400.000 tulijasta? Ympäristöntuhoaja vastasi: ”Tuolla retoriikalla pelataan Pimeyden Voimien pussiin”.

Yksinkertaiset faktat toisin sanoen luokitellaan ”haitalliseksi” retoriikaksi. Todellisuus on – fascistinen?

Näin käy, kun keskustelu maahanmuutosta (politiikka) rinnastetaan täysin rasismiin (moraali). Ja sama toteutuu silloin, kun oikeutettua Ruotsidemokraattien ideologian kritiikkiä aletaan kohdistamaan myös niihin, jotka haluavat keskustella maahanmuuton käytännön seuraamuksista.

Luojan kiitos Ruotsista ei ole tullut Tanskaa. Ehkäpä tämä on mielipidekäytävän ansiota. Mutta hinta on kova: Itsesensuuria siellä täällä, pelkoa tutkia todellisuutta avoimesti ja uskon väheneminen argumentin voimaan. Tästä on seurannut kansan tyhmentymistä, poliitikkojen moraalista yliherkkyttä sekä yhteiskuntaongelmia, jotka olisi pitänyt noteerata ja joihin olisi pitänyt puuttua jo aikoja sitten.

Kalliiksi tuli tämä käytävä."

http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marte...

Suomeksi:

http://rahmispossu.net/2015/02/14/mina-olen-mielip...

Jari Leino

Oletko siis kuitenkin sitä mieltä, että jos tänne vyöryvät hallitsemattomat pakolaislaumat, terroriuhat, suomalaisen kulttuurin tuhoutuminen, palavat ghetot, Euroopan islamisoituminen, väestönvaihto yms. olisivat totta, niin ne olisivat niinq epähyviä ja epäkivoja asioita?

Vai olisivatko sinun mielestä kivoja?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mutta kun mitään tuollaista ei ole tapahtumassa ...

Jukka Mäkinen

Mistäs tiedät? Jos juot lasillisen risiiniöljyä, niin mitään ei ole tapahtumassa ?
Parempi valmistautua ennen kuin lörähtää.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #190

Jeps. Aina kannattaa varustautua ensisijaisesti teoreettisella tasolla mahdollisesti ehkä tuleviin uhkiin. Realistisiin kaikkien tässä ja nyt tietämiin ongelmiin ei kannata puuttua millään tavoin.

Näin ollen olenkin itse huolissani lähinnä miten yhteiskuntamme aikoo valmistautua ulkoavaruudesta tuleviin uhkiin ja kauanko vielä aiotaan vaieta muukalaisten aiheuttamasta vaarasta lapsillemme?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Puheenjohtaja Leino, sinä ja puolueesi syyllistytte vastuuttomaan pelotteluun. Toki se uppoaa joihinkin herkkiin ja pelokkaisiin ihmisiin, mutta tosiasioihin se ei perustu. Listassa ainoa, jonka uhka on Suomessakin jonkin verran kasvanut on terroriuhka. Siihen ovat turvallisuusviranomaiset jo reagoineet.

Jari Leino

Olen todella yllättynyt, että pystyt edes myöntämään terroriuhan kasvaneen myös Suomessa. Sen osalta poliisi on todennut, että Suomessakin on jo niin paljon potentiaalisia muslimiterroristeja, että kaikkien tarkkailuun eivät poliisin voimavarat riitä millään.

Mutta entäs Euroopan islamisoituminen? Olisiko sinun mielestäsi paha asia, jos Euroopasta tulisi islamilainen manner?

Vai olisiko hyvä?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #197

Ei olisi hyvä asia, mutta voimme olla kyllä ihan huoleti,ei Eurooppa myöskään koskaan islamisoidu. Uhkakuvat, joit netissä paljon levitellään eivät pidä yksinkertaisesti paikkaansa. Mikään oikea väestötieteellinen tai muu tutkimus ei tue tuota uhkakuvaa. Syynä on se, että varsin pian (empiirisesti tämä on jo todettu) maahanmuuttajien, myös niiden muslimien, syntyvyysaste asettuu ko. man keskiarvotasolle. Samoin tapahtuu tosi paljon sekularisoitumista eli ns. maallistumista, mitä pidän ihan myönteisenä asiana. Uskonnolla kiivailu ei tuota koskaan mitään hyvää. Ei myöskään kristinuskolla kiivailu.

Mikään islamin ystävä en ole, mutta en siis vihollinenkaan. Maailman väestöstä islaminuskoisia on noin viidennes eli vähintään 1,3 miljardia. Siihen joukkoon mahtuu vähän monenlaisia ihmisiä.

Käyttäjän reidka kuva
Samuli Riesto Vastaus kommenttiin #199

Väität ettei Eurooppa koskaan islamisoidu. Ei ehkä sinun elinaikana, mutta meidän velvollisuus on ajatella tulevia sukupolvia. Miten on mahdollista, että islami on levinnyt jo näin moneen maahan 1400 vuodessa? Luettelo on pitkä. Kristinusko ei ole levinnyt niin laajalle alueelle, mutta sitä ei ole levitetty pakkokäännytyksellä samalla tavalla kuin islamistit tekevät.

Jukka Mäkinen

Maahanmuutto ei ole suurin uhka Suomessa.
Suurin uhka on koko ajan kasvava totalitarismi ja oikeinajattelevuus, joka haluaa sulkea eri mieltä olevien suut ja rajoittaa niin sanan- kuin ajattelemisenkin vapautta.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Olet muuten aivan oikeassa. Äärioikeistolainen liikehdintä on kasvanut. Suomi on Unkarin tiellä. Äärioikeistolaiset yrittävät jatkuvasti pilkkaamalla ja uhkailemalla tukkia eri tavalla ajattelevien suut. Koko ajan saa olla varuillaan että jos on näiden kanssa eri mieltä, mitä ilmestyy erilaisille koulukiusaajatasoisille facebook-sivuille. Uhkaavan sävyisiä viestejä tulee sekä tekstiviesteinä että muuten.

:)

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Mäkinen, kuka sinunkaan suurta suutasi on oikeasti ollut sulkemassa?

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Tämä maahanmuuton kupla on todella puhkaistava. Se kupla joka toteaa tämän maahanmuuton olevan meille suomalaisille niin hyödyllistä ja ihanaa. Muualla Euroopassa se on jo monin paikoin puhkeamassa, kun karu totuus on paljastumassa. Niin se tulee myös paljastumaan täällä Suomessa.

Ymmärrän hyvin Härkösen ja Vennervirran huolen. Teidän niin ihannoimat asiat ovat osoittautumassa suureksi harhaksi. Miehekästä kuitenkin teiltä että vielä pyristelette muutosta vastaan. Se muutos on tulossa uskokaa tai älkää!

Tulee aika joilloin Suomen oma kansa on etusijalla ja vasta sitten vieraat.

Toimituksen poiminnat