Jorma Härkönen Sanasta miestä, sarvesta Härköstä

Halla-ahon rooli unohtunut Immos-kohussa

Puolitoista viikkoa kestäneessä ja koko Suomea puhuttavassa kansanedustaja Immosen aikaansaamassa kohussa on kirjoitusten ja puheen paljoudesta huolimatta yksi asia jäänyt vähemmälle huomiolle. Nimittäin eurokansanedustaja Jussi Halla-ahon rooli. Häntä media ei ole kysymyksillä näyttänyt vaivaavan, vaikka hän asettui hyvin selvästi välittömästi Immosen taakse.

Toivottavasti ei ole päässyt unohtumaan, että Halla-aho on koko suomalaisen, perussuomalaiseen puolueeseen itsensä asemoineen ”maahanmuuttokriittisen” liikkeen oppi-isä ja Immonen vain hänen nöyrä ja uskollinen seuraajansa. Ilman Halla-ahon luomaa nostetta ei kouluttamaton oululainen myymälävartija olisi koskaan noussut kansanedustajaksi. Samalla Halla-aho on tietysti keskeinen johtaja PS:n sisäisessä oppositiossa, jonka Soini on vain vaivoin toistaiseksi saanut pidettyä kurissa. Halla-aho ei ole sivuraiteella vaan ohjailee hieman kulisseista asioita haluamaansa suuntaan. Kannattajia hänellä on eduskuntaryhmässä ehkä jopa enemmän kuin tiedetään. EU-parlamentissa hän taas on enemmänkin ollut jonkinlainen kummajainen kannanotoissaan, kuten toinen MEP Petri Sarvamaa viime viikolla täällä Puheenvuorossa kirjoitti.

Halla-aho on taitava kirjoittaja. Kannattajat ylistävät häntä aina täysin kritiikittä, mutta tässä taitavuudella tarkoitan ennen kaikkea tarkoituksellista vaikeatajuisuutta, joka saa hänet kannattajiensa joukossa näyttämään nerolta. Hän osaa myös nykyään välttää sellaisia ylilyöntejä kuin aiemmin, mutta hän jättääkin likaisemman työn muille. Tämän työn hedelmiä saamme sitten seurata sosiaalisen median ja oikeankin median keskustelupalstoilta, joissa pidäkkeetön rasismi suorastaan vyöryy nykyään päälle. Eikä se edes jää sinne, vaan joka puolelta raportoidaan kaduilla ja liikennevälineissä tapahtuvasta häirinnästä, huutelusta ja vaikka mistä. Immonen taas joukkoineen sitten mielessään haaveilee jostain oudosta ”kansallismielisestä sisällissodasta”. Sanoisin, että aikoihin on eletty ja kaikkea sitä joutuu Suomessa kokemaan ja näkemään.

Palautetaan vielä mieliin, että Immonen on kansanedustajatoimensa ohella kansallismielisen Suomen Sisun puheenjohtaja ja Halla-aho on kuulunut koko ajan jäsenenä tuohon samaiseen järjestöön. Sen sisäpiirissä ideoitiin, että omaa agendaa lähdetään ajamaan nosteessa olleen Perussuomalaisen puolueen kautta. Tätä operaatiota ennen järjestön julkisesti ajama agenda ja sen nettisivut siistittiin perusteellisesti aiemmin esillä olleesta karkeasta rotuopista.

Perussuomalaisten kautta kaikki onnistui valtavan hyvin ja siitä saamme nyt ”nauttia”. Aivan keskeisessä roolissa oli Halla-ahon oma blogi Scripta ja siitä kasvanut Hommafoorumi. Itse aate, siis näkemys Euroopasta ja Suomesta islamilaisen uhan alla, jossa ”kansat tullaan vaihtamaan” ja ”länsi uppoaa islam-invaasion alle” on täysin tuontitavaraa, mutta se oli kuitenkin Suomessa uutta. Taloudellisesti huonona aikana tällainen ulkoinen uhkakuva on uponnut osaan kansasta kuin häkä. Olkoonkin, että kansalaisten enemmistö on ollut koko asiasta (tästä ideologiasta siis) joko epätietoinen tai välinpitämätön aina näihin päiviin asti tai ei ole vaan uskonut, että kukaan voisi ajatella noin. Nyt tietoisuus on herännyt ja ainoa asia, josta Immosta voitaneen kiittää, onkin juuri tämä havahduttaminen. Lopultakin enemmistölle alkaa valjeta, mitä joukkoa halla-aholaiset oikeasti ovat ja kuinka suuri ongelma Soinilla ulkoministerinä ja puoluejohtajana oikeasti on, tuossa rakettimaisen nousun tehneessä omassa puolueluomuksessaan. Ehkä hän on juuri siksi ollut niin hiljaa viime päivät. Miettinyt, minkälainen hirviö tuli päästettyä irti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Lauri Wirén

Saatko vielä yhdistettyä Halla-ahon Jyväskylän verilöylyyn? Vasemmistoliiton yhdistäminen kiekkovieraisiin ja muihin väkivaltaisiin vasemmistoliikkeisiin käy helpommin.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

En yhdistä häntä todellakaan siihen. Kirjoitus ei käsittele Jyväskylän tapahtumia, eikä myöskään mitään muuta asiaa, mikä sieltä riveiltä ei löydy.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jorma Härkönrn, kuulutko Suomen Sisun hallitukseen, kun tunnut tietävän jäsenetkin, vai onko yhdistys julkistanut jäsentietonsa ?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen Vastaus kommenttiin #3

En tiedä sen jäseniä, mutta ovathan monet, kuten Halla-aho, kertoneet kuuluvansa. Teemu Lahtinen taas on aivan avoimesti kertonut, miten heidän järjestönsä valitsi Perussuomalaiset puolueeksi, jonka kautta viedä asioita.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #3

Olet Aimo täällä koko ajan nuivasiiven touhuja puolustelemassa vaikket edes ilmeisesti oikein tiedä mitä puolustelet. Asenne on vissiin tärkein :) Miltä tuntuisi jos jostain kohtalon oikusta nämä Klas Lundin Ruotsista johtamat thrillseekerit olisivatkin sinun kimpussasi kun menet Osulaan piimää ostamaan? Lund on käsittääkseni tuomittu potkimalla tehdystä taposta. Saatua tietoa voi prosessoida muutenkin kuin vääntämällä Mambamusaa kovemmalle.

On tosiaan aika hätkähdyttävää tuo että Halla-aho on edelleen Suomen Sisun jäsen. Jäsenyys olisi kenelle muulle tahansa häpeäksi mutta tuo suursmurffi näköjään surffaa niin omissa sfääreissään että se hänelle suodaan. Aito suomalainen folklorehahmo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Minna, sinulla ja peukuttajillasi on oikeus mielipiteisiinne, en ole siipeilijä ainakaan omastamielestäni.

Tosin olen sitämieltä, että kirkon pitäisi olla keskellä kylää.

Olen siis se "keltainen naakka kirkonharjalla,mutta on periaatteet mulla, jos silmittäkin jäin".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #3

Suomen Sisulla näkyy olevan kasvoton Käräjät, joka toimii hallituksena.

http://suomensisu.fi/yhteystiedot/

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #14
    "Suomen Sisulla näkyy olevan kasvoton Käräjät, joka toimii hallituksena.

Eikö olekin s-a-l-a-k-ä-h-m-ä-i-s-t-ä?!

Jouni Nordman

Sanat ja niiden käyttäminen on paljon tuhoisenpa kuin aseiden käyttö, vihervasemmistoa vain ärsyttää se että Halla-aholla on liikaa materiaalia joihin media vielä antaa tukensa. Sillä monikultuurisuutta tukevilta puuttuu kyky hyväksyä asioiden negatiivista puolta, jolla he myös pystyvät laimentamaan kritiikkiä joka itse asiassa hyvää tarkoittavaa asiaa kohtaan osoitetaan.

Eli sinä Härkönen voisit olla tässä ensimmäinen, joka voisit aloittaa pohdinnan miten asioiden lieveilmiöitä voidaan poista?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

No, ensinnäkin olen puolueeton enkä edusta ns. vihervasemmistoa.

Lieveilmiöitä tietysti on, mutta niiden tolkuton suurentelu ja aivan perusteettomien ja päättömien uhkakuvinen luominen ja niillä ihmisten pelottelu eivät tuo mitään hyvää tullessaan.

Niiden oikeiden lieveilmiöiden hoito kuuluu ennen kaikkea poliitikoille ja virkamiehille. Maahanmuuttajien alkuvaikeuksien voittamiseksi tehdään paljon hyvää, näkymätöntä työtä Suomessa. Osin valtion ja kuntien , osin vapaaehtoisvoimin. Siellä se oikea tieto on, mitkä ovat lieveilmiöt ja miten niitä tulee käsitellä. Osa heistä on ottanutkin osaa keskusteluun, mutta heitä ei kuunnella tai sitten heidät "maahanmuttokriitiset" ovat pelotelleet heidät hiljaisiksi. Sama koskee asiaan perehtyneitä tutkijoita, joiden täytyy myöskin suojautua.

Tämän ilmapiirin on muututtava, vain siten päästään eteenpäin.

Viljo Häggman

"No, ensinnäkin olen puolueeton..."

Hyvä Jorma, pelastit päiväni.

Jouni Nordman

Taita olla korkeat virkamiehet, ne jotka ovat sulkenut korvansa, sillä ylin virkamies kunta on tunnettua siitä, että haluat ja toimivat järjestelyt eivät heille kelpaa, sillä ne kuluttavat aivan liian vähän rahaa, jolloin heidän oma työpaikkansa on vaarassa. Sillä kun juttelee monen kun kenttä ihmisen kanssa miksi jokin toimiva asia lopetetaan, niin syy on se että se työllistää liian vähän virkamiehiä, sillä ei voida enää työryhmien muodostamisiin käyttää niin paljoa varoja.

Eli se mitä HHalla-aholla nimen omaan kritisoi on tämä ylin virkakoneiston toiminta, joka haluaa vain paisutta itse hallinnon kuluja, piittaamatta siitä miten sen toiminta vaikuttaa itse toiminnan rahoitukseen.

Nabil Mokhtari

Laitan tämän välikysymyksen nyt tähän kun alkaa taas nyppiä tuo "vihervasemmisto"-huutelu (tasapuolisuuden vuoksi ilmoitan, että olen toisaalla tarttunut siihen, miten persuja leimataan ja pilkataan eli tämä sama huomio pätee kaikkiin). Mikä vika on termeissä "konservatiivi" ja "liberaali"? Esimerkiksi maahanmuutto ei nyt suoranaisesti liity vasemmisto- tai viheraatteeseen juuri pätkääkään, pelkästään haluun sopeutua maailman muutoksiin. Konservatiivit sen sijaan haluavat pysäyttää muutoksen tai ainakin itse olla päättämässä muutoksen suunnan.

Summa summarum, tämänkin debatin vastapuolina ovat vain ajatusmallit ja suhtautumistapa todellisuuteen, eivät mitkään raflaavilla ja propagandistisilla sanankäänteillä määriteltävät ihmisryhmät.

Kaikki ihmistenvälistä vastakkainasettelua lisäävät: lopettakaa nyt herranen aika jo, tuo on älyttömän epäkriittistä retoriikkaa. Tässä maassa on jo nähty, miten heikkoja olemme propagandalle.

Viljo Häggman

"...tai ainakin itse olla päättämässä muutoksen suunnan."

Ja ne muut eivät halua?

Nabil Mokhtari Vastaus kommenttiin #41

Hyvä huomio, unohtui lopusta tarkennus "etukäteen omien eturyhmiensä intressien mukaan."

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon "kunniaksi" voi tosiaan laskea islamofobisen järjestäytyneen rasismin maahantuonnin ja henkisen johtajuuden. Mitään muutahan Halla-ahon poliittiselle agendalle ei ole mahtunutkaan. Immonen on lähinnä Halla-ahon ohjauksessa oleva likaisen kenttätyön tekijä. Vaikka Immosesta päästäisiin, niin uusia "marttyyreja" jotka eivät ymmärrä olevansa vain Halla-ahon pelinappuloita, nousee aina esiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soinin työ puolueen saattamisessa hallituskelpoiseksi ei aivan onnistunut, Immosen työ kantaa hedelmää:

Perussuomalaiset peruu toritapahtumansa – pelkäävät häirintää

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_peruu_torit...

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Niin, mitähän he nyt itse asiassa pelkäävät?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Negatiivisia uutisia toritapahtumasta, arvelisin, ja nuivan siiven nousemista niihin.

PS. Onhan se koomillista että perussuomalaiset, jotka ilmoittavat olevansa kansanliike eivät uskalla mennä torille kansan pariin, vaan sulkeutuvat omiin tiloihinsa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #12

Voi jessus tuota teidän logiikkaa =D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Kansan parista norsunluutorniinsahan perussuomalaiset siirtyivät. Lehdistä voi sitten lukea mitä mieltä kansa on, jos kiinnostaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kommentoidaan nyt tähän kun Tossavaisen blogiin ei voi. Perussuomalaisten takinkäännön jälkeen pelätään sitä samaa torikansaa, jonka asiaa he väittivät ennen vaaleja ajavansa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #46

Mitään tekemistä päätöksen kanssa ei tietenkään ole sillä, että meitä vastaan on masinoitu vastamielenosoitus, jonka tiimoilta on havaittu väkivallan uhka? Altistaisitko sinä, Börje, itsesi ja kaverisi vastaavalle?

Oscari Wirola

Jorma, teet mielenkiintoisen ja osuvan analyysin tilanteesta. Soini parka on nuivien vanki, sillä yhdenkin nuivan heivaaminen eduskuntaryhmästä merkitsisi todennäköisesti esim. eduskunnan puhemiehen tehtävästä luopumista. Kokoomus kun olisi paikkamärässä samaa kokoa ja enemmän kuitenkin kokonaismäärässä ääniä.

Itseksi on pohtinut, että kenen käskystä ja toiveesta Immonen on toiminut. Onhan Immonen siis todella tyypillinen nuivan liikkeen torpedo, jota fiksummat käyttävät hyväkseen. Olisiko toiminta ja manifesti tullut Soinilta, joka haluaa hälventää keskustelun kreikasta ja todellisista pakolaisista, vai tuli kirjoitus Hällä-Paholta vaiko ihan Ruotsin ystäviltä.

Tämmöisiä mielessään pyörittelee, sillä usein asiat eivät ole sitä miltä ne näytä, vaan selitys on paljon yksinkertaisempi1

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Oscari, teet mielenkiintoisen analyysin tilanteesta. Todella mielenkiintoisen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä veikkaan ulkolaista tahoa kun myös Immosen jälkiselitykset ovat englannista käännettyjä. Mihin Immonen muuten lähti kun urhoollisesti pakeni näyttämöltä???

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aholla ei ole Suomen historiassa ketään kunniallista esikuvaa. Halla-aho ei liity mihinkään suomalaiseen kunnialliseen ajatustraditioon.
Esim Tuure Junnila ja Georg Ehnroth kavahtaisivat Halla-ahoa ja vaatisivat hallituksen kaatamista jos eläisivät.
Suomessa ei täällä hetkellä ole heidän (T. J. ja G.E) traditionsa näkyvää jatkajaa. Tätäkin taustaa vasten on pelkkää fasistista peliä leimata kriitikoita kuten Jorma ja Reija Härkönen vihervasemmistolaisiksi.
Huomata täytynee että mikään suomalainen oikeistopuolue tai oikean laidan puolue ei ole sotien jälkeen halunnut leimata aktiivisia kansalaisia äärivasemmistolaisiksi eikä muutenkaan nostattaa alhaisia tunteita minkäänlaisella demagogisella propagandalla.
Johtopäätös - on oikeistopuolueiden intressissä nyt osoittaa näille fasismiseikkailujoille jyrkkää linjaa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Mielenkiintoinen pointti, että Kekkosen ajan äärioikeistolaisiksi leimatut olisivat kauhuissaan nykyajan halla-aholaisista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aholla ei ole maata jalkojensa alla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kekkosen ajan Suomessa äärioikeistolaisiksi leimattiin henkilöitä, jotka vastustivat vasemmistolaista talouspolitiikkaa ja suomettunutta ulkopolitiikkaa. Sillä ei silloin ollut merkitystä arvokonservatiivisuus/arvoliberaalisuus asteikoilla.

Rasismihan on tietyssä mielessä ilmenemä yhdestä sektorista arvokonservatiivisuutta ja on totta, että kansallisSOSIALISMIA on vaikea jo määritelmällisestikään pitää sellaisena oikeistolaisuutena, jolla tarkoitetaan libreaalin vapaan markkinatalouden kannattamista. Dogmaattisuudessaan aate on hyvinkin lähellä kaikkia muita sosialismin ilmenemismuotoja, joita perinteisesti on nimitetty vasemmistolaisiksi tai äärivasemmistolaisiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Suominuivat peilaituvatkin ällistyttävällä tavalla taistolaisliikkeeseen. Myös karriääri-imuisuudessaan. Mukana taitaa olla jokunen joka on hyödyntänyt molempien edut ja kiiman.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #23

Oikeistolaisuus ja vasemmistolaisuus voidaan määritellä usealla eri tavalla. Suomen eduskunnassa näkyy edelleen vanha kielipolitiikkaan perustuva jako: RKP on aina istunut salin oikeassa laidassa, vaikka se ei muuten ole oikeistolaisempi kuin esimerkiksi Kokoomus. Minun nuoruudessani RKP:n ajateltiin kuuluvan pääosin poliittiseen keskustaan.

Tanskassa on puolue nimeltä Venstre eli suomeksi Vasemmisto. Se sai nimensä aikana, jolloin sen liberaalia ideologiaa pidettiin vasemmistolaisena. Parin viime vuosikymmenen aikana se on ollut johtava porvarillinen puolue.

Nykyään oikeistolaisuuden määritelmä liitetään useimmiten joko nationalismiin tai vapaan markkinatalouden kannattamiseen. Nämä aatteet saattavat esiintyä yhdessä tai erossa toisistaan.

Jos ajatellaan, että oikeistolaisuutta on vapaan markkinatalouden kannattaminen ja valtion vahvan roolin vastustaminen, niin anarkismi on oikeistolaisuutta ja kansallissosialismi vasemmistolaisuutta. Noin karkeasti ottaen.

Viljo Häggman

Olisivat. Pelkkää Lappalaisen spekulaatiota. Yhtä hyvin voi väittää, että kyseiset herrat olisivat innoissaa nykyajan halla-aholaisista. Kumpikaan mainituista herroista ei tulisi kiistämään asiaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Kumpikin herra vierasti kaikenlaista karkeaa agitaatiota. Tuure Junnilan puhujanlahjat perustuivat vastuulliseen sanankäyttöön ja porvarillisen kulttuuriperinteen kunniottamiseen. Kumpikaan ei narissut kuten Halla-aho.

Kari Ahveninen

Tulihan se sieltä, Halla-aho joka on syyllinen Jorman mielestä kaikkeen pahaan mitä maailmassa tapahtuu.

Jorma, oletko ollenkaan ajatellut että jos Halla-ahoa äänesti niinkin moni kuin viime vaaleissa on äänestänyt, niin hänen mielipiteillään on silloin kannatusta. Ja tuota kannatusta ei olisi, jos kaikki olisivat samaa mieltä kuin sinä ja muut "suvaitsevaiset".

Jos siis Halla-ahon ajatuksilla on kannatusta, niin se johtunee todennäköisimmin siitä että hän on oikeassa, ja merkittävä joukko kansalaisia tuntee samalla tavalla.

Ihan tuosta Skriptasta, jota joka käänteessä mollaat: Käykö hermoille se kun et pysty argumentoimaan yhtäkään niistä kirjoituksista järkisyillä tai totuudella nurin?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Ei Halla-aho ole kaikkeen pahaan syyllinen, mutta hän on kuvaamani aatteen pääideologi Suomessa, teikäläisten tunnetusti Mestarikseen kutsuma.

Oletko itse sitä mieltä, että hän on erehtymättömästi aina ja kaikessa oikeassa? Hänen äänimääränsä EU-vaaleissa oli suuri, kyllä, mutta kuinka moni hänen äänestäjistään edes oikeasti tunsi sitä aatetta, jota Halla-aho ajaa ja edustaa? Epäilen, että vain osa.

Scripta ei käy hermoille, en juurikaan sitä lue enkä sen teemoihin edes usko. Länsi ei ole uppoamssa mihinkään.

Kari Ahveninen

Heh... en minä ole häntä koskaan mestariksi kutsunut, eikä hän ole minulle mikään mestari. Mielenkiintoinen kirjoittaja kyllä, joka perustelee kaikki kirjoituksensa asianmukaisesti.
En ole kaikesta myöskään samaa mieltä hänen kanssaan, mutta se on mielipide, ei perusteltu fakta. Ei minun tarvitse kaikesta pitää.

Mutta jos fakta osoittaa että olen väärässä, niin minun joko pitää korjata ajatteluani, tai sitten pyrkiä muuttamaan faktaa niin että se vastaa ajatteluani. Se taas voi olla vaikeampi pala, sillä faktat.. no, ne eivät kieltämällä muutu.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Kun ensi kerran näin tuon Scriptan alaotsikon "Kirjoituksia uppoavasta Lännestä", niin ajattelin, että Länsihän uppoaa viinaan - tai pikemminkin olueen.

Viljo Häggman

Muistaakseni joku jossain tiesi kertoa, että "Mestari" on antihalla-aholaisten aikoinaan lanseeraama termi. Joskus hommaforumin historiassa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #56

Koska Härkönen luultavasti kavahtaa mitään hommafoorumiin liittyvää, laitetaan linkki tuon Wiki-artikkelin lähteeseen, joka taas on Matias Turkkilan blogi.

Heti alkupuolella oleva kursivoitu lainaus on osuva kiteytys Mestari-nimestä.

Härkönen tuskin oivaltaa termin itseironiaa, mutta toivottavasti ainakin joku.

("Trollibotit palvovat mirhamin ja suitsukkeiden kera Mestaria kodeissaan!!!")

Janne Kilposuo

Onko PS eduskuntaryhmässä montakin ei-halla-aholaista ? Onko Soini?
Kuka laati maahanmuuttopoliittisen lausunnon.
Mitä islamiin tulee, jokaisessa puolueessa on "hallaaholaisia", eduskunnassa ja varsinkin äänestäjissä. Ettekö te puhu vieraiden ihmisten kanssa!?
Tai sitten juuri tuon tiedostaminen eräitä huolettaa. Koska ne tohtivat tuoda mielipiteensä esiin kuten kokoomusnuoret.
Älkää nyt sitten pyjamaanne repikö, kun PS ei jakaannukkaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsotaan nyt ensi viikonlopun henkilövalinnat, mutta näillä näkymin nuivat olisivat valtaamassa persut. Tällä hetkellä kaksi varapuheenjohtajista, puoluesihteeri, puhemies ja Halla-ahon kansanedustajaksi suosittelema ministerikin sekä 1/2 mepeistä nuivista, lisäksi rivikansanedustajia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä näitä kommentteja lukiessa tulee esiin se totuus, että Perussuomalaiset on ylivoimaisesti Suomen tunnetuin poliittinen liike, näyttääpä vakaasti siltä, ettei muilla puolueilla ole mitään jakoa Suomessa, eihän kukaan kohta enää muista sellaisia mitättömyyksiä kuin Kokoomus, Demarit ym. ym.

Perussuomalaisten kannatus on varmasti noussut juuri kovasta polemiikista niiden ympärillä, sanoihan Kekkonenkin jo aikoinaan, ettei väliä mitä puhutaan kunhan puhutaan :)

On siinä muiden puolueiden vaikea saada ajatuksiaan läpi, kun kaikki kirjoittaa vaan persuista.

Persuille on vaan hyväksi, jos sillain vuoden välein nousee joku pöhlä jutuillaan esiin, ei tarvii ostaa kallista mainosaikaa. Olisiko seuraavaksi Hakkaraisen vuoro?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hakkarainen ei ole ideologi vaan rivikansanedustaja. Ei kai kovin verkostoitunutkaan. Eikä hänellä ole verkostoitunutta puolisoa. Lähes outsider.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Soini ei ole voinut tuomita tai erottaa Immosta, sillä Halla-aho ei hyväksyisi sitä.

Halla-ahon väki on miehittänyt jo puoluesihteerin, varapuheenjohtajan, eduskuntaryhmän puheenjohtajan, puhemiehen ja päätoimittajan paikat. Siksi Soini ei voi erottaa Immosta.

Vielä pari vuotta sitten Soinin sana riitti Hirvisaaren erottamiseen, mutta sittemmin asetelma on muuttunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta luulen kyllä että Halla-aho tulee uhraamaan Immosen ja koko Sarastuslahkon.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Taas mielenkiintoinen pointti. Soinihan on ikään kuin ulkoistanut Immosen asian käsittelyn eduskuntaryhmälleen, mikä kieltämättä on ovela veto.

Vetoja jo taidetaan lyödä, erotetaanko hänet vai ei? Voi olla, että asian kanssa vetkuttelu tosiaan johtaa siihen, että tulee vain puhuttelu tai varoitus tai jotain vastaavaa pientä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueesta erottamisestahan päättää Soinin johtama puoluhallitus, onhan Soini erottanut puoluekokouksenvalitseman puoluevaltuustonjäsenenkin puolueesta.

Ryhmä voi päättää vain ryhmästä erottamisesta, muuta mandaattia ei ole.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Soinihan on ikään kuin ulkoistanut Immosen asian käsittelyn eduskuntaryhmälleen, mikä kieltämättä on ovela veto."

Hyvä Jorma, asia on tasan niin yksinkertainen, että kansanedustajien asiat kuuluvat eduskuntaryhmän käsiteltäväksi. Uskoisin, että näin on melko monessakin eduskuntapuolueessa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Luonteeltaan heikot syyllistävät muita vaikeuksistaan. Vahvat luonteet pyrkivät omilla toimillaan kohtaamaan vaikeutensa ja voittamaan vaikeutensa sitä kautta syyttämättä vaikeuksista toisia. Ylivoimainen enemmistö meistä suomalaisista on näitä vahvaluonteisia. Maahanmuuttokriitikot halla-ahoineen ei kuulu tähän em. enemmistöön.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Tämän allekirjoitan täysin!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten kuvaillaan niitä jotka hyödyntävät luonteen heikkoutta?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Halla-aho ja Immonen ovat oikeassa ja sinä väärässä. Siksi heidät on kansa valtuuttanut. Voit tietenkin hakea mandaattia, mutta tuon tason jutuilla ei pitkälle pötkitä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Vai niin ja ihan ilman mitään perusteluita.

Itse en ole hakemaan yhtään mitään mandaattia, olen tavallinen kansalaiskeskustelija. Aika hyvin on tätkin kirjoitusta jo jaettu pitkin ja poikin tänään ja kiitosta tullut sosiaalisen median kautta, joten eipä taida kaikki näkökantaasi yhtyä kirjoituksen tasosta.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Miksi perustella kun te olette jo kaiken suuressa viisaudessanne perustelleet. Kirjoituksen suosio ei ole mittari kirjoituksen tasosta vaan aiheesta. Nimi Halla-aho kiinnostaa ja vetää kansan tänne sinun blogiisi, et välttämättä sinä =)

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Vähän särähti vähättelevä sävy blogissa "kouluttamaton vartija". Ikään kuin olisi jotenkin huonompi ihminen kuin muut. Voi olla aiheeton tämä minun kommentti, mutta kirjotin kuitenniin.

Kari Ahveninen

No jaa, tuo noudattaa ihan samaa vähättelevää linjaa kuin muutenkin "suvaisten" kommenteissa. Tosin näyttää siltä ettei linja ihan pidä...

http://toukoalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199555-p...

Kun vuosikaudet on tolkutettu että persut ja niiden kannattajat ovat kuppilassa keskikaljaa kittaavia syrjäytyneitä luusereita, niin tuo ilmaisuhan on aivan linjassa sen kanssa. Kouluttamattomia typeryksiä, joilla ei ole mitään oppiarvoa eikä edes juuri ihmisarvoakaan.

Pah.

Nabil Mokhtari

Nyt aikuinen mies. Sinulla on älyllinen auktoriteetti, valta ja kaikki inhimillinen kyky huomioida, että tuollaiset väittämät eivät pidä paikkaansa, ja että tuolla tavalla puhuvat ihmiset ovat varsinaisia epäkriittisiä pässinpäitä, jotka eivät suostu keskustelemaan oikeista asioista tai näkemään ihmistä mielikuviensa takana. Minä kohtaan tuota elämässäni jatkuvasti, mutta siitä uhriutuminen veisi kaiken voimani. Kaikki me olemme ihmisiä, harvemmat kun kokevat omaavansa minkäänlaista valtaa vaikuttaa toisen ihmisen poliittisiin näkemyksiin esimerkiksi niin keskustelu saattaa äityä epäsivistyneeksi.

On älyllisesti epärehellistä antaa muiden ihmisten määritellä sinut. Jos et kykene väistelemään ad hominemeja, se tarkoittaa joko ettet viitsi nousta omalle tasollesi tai ettet ole alun perinkään käymässä kovin järkevää keskustelua. Tietysti se kertoo paljon, jos jokaisen ei-persun kanssa käymäsi keskustelun pitäisi lähtökohtaisesti olla mielestäsi järkevä...

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #63

Nabil hyvä, tuo letkautus oli sinne vihervasemmistolaiseen suuntaan. Ei sinulle, eikä se tarkoita että antaisin kenenkään määritellä itseäni.
Mutta siinä on selkeä ristiriita, kun vuosikaudet on tolkutettu että kaikki persut ja niitten äänestäjät ovat vain harhautuneita reppanoita, ja sitten yksi oikein perussuvaitsevainen tulee ja lohkaisee ihan muuta, niin onhan se huvittavaa.

Pitäisikö minun laittaa jokaiseen sarkasmia huokuvaan kommenttiini merkintä että se on sarkasmia? Ehkä se olisi aiheellista...

Nabil Mokhtari Vastaus kommenttiin #77

Minä olen aivan yhtä "vihervasemmistolainen" kuin ne muutkin ihmiset siellä suunnassa. Aate ei tähän liity paljoakaan. Toitottamista toisten ulkonäöstä tai henkilökohtaisista valinnoista tapahtuu totta kai, mutta koska toitottajilla ei minkään maan valtaa ole, niin jokainen voi huomata, että kyseessä on joko
a) yksittäisten lievästi sosiopaattisten henkilökohtainen lannistuskampanja tai
b) erittäin alkeellinen ja nolosti maalista ohi menevä propaganda.
Aivan samasta on kyse kun joku haluaa tehdä tulkintoja minun anarkia- tai huumemyönteisyydestäni tai työnteko- tai hygieniavastaisuudestani kun kerron kannattavani vasemmistoliittoa. Heti, kun joku päättää lähteä tuolle tasolle, peli on hänen osaltaan menetetty, vaikka hän ei itse sitä tajuaisikaan.

Tuo sinun termisi "perussuvaitsevainen" nimenomaan osuu kohteeseen. Hyvinkin perus, normi, standardi. Minun persuvastaisuuteni taso heijastelee suomalaista nykytasoa. Totta kai olet voinut kohdata ääripäitä ja se on typerää ja se v*tuttaa minuakin henkilökohtaisesti juuri nyt. Älä sinäkään anna heidän voittaa, tuollaisella käyttäytymisellä nimenomaan teet niin, vaikka ehkä kuvittelet asenteesi tuovan sinulle ja persujen huonolle kohtelulle jotain argumentatiivista tukea.

Nabil Mokhtari

Lisään vielä tähän kommenttini FB:ssä kiertäneeseen "persujen" ulkonäköä ivaavaan kuvaan: "Muistuttaisin, että liberaalien puhuessa "persuista" monet kuvittelevat ja pelkäävät heidän puhuvan tavallisista persujen kannattajista eikä persupolitiikkaa tekevistä julkisista hahmoista ja voimista, mikä ainakaan omasta näkökulmastani ei todellakaan ole totta. Tällaisella huumorilla, jonka avulla kyseenalaistetaan tietynlaiset ruumiinrakenteet ja pukeutumisvalinnat ja niiden avulla mielivaltaisesti luodaan jokin ihmisryhmä, jota nämä asiat muka leimaavat, vain luodaan turhaa kitkaa ihmisten välille".

Nyt on aivan oma valintasi, haluatko pitää minua, vasemmistoliiton kannattajaa, nuorta, maahanmuuttajataustaista helsinkiläistä, jonain poikkeuksena. Ihan oikeasti. Mun suhde persujen politiikkaan on aivan yhtä maltillisen pelonsekainen kuin ei-persujen yleensäkin, mutta en vain tajua, miten ihmeessä tämä suhtautuminen muuntautuisi millään tavalla ongelmaksi toimia ihmisyksilöiden kanssa yleensä. Minä olen sinun puolellasi, mutten teidän.

Nabil Mokhtari

Hyvä pointti, nykyään päättelyketju kun tuntuu olevan "Suomen kansaan kuuluu kouluttamattomia myymälävartijoita, kansanedustajat edustavat kansaa, ergo: kansanedustajissa kuuluu olla kouluttamattomia myymälävartijoita". Omasta mielestäni sana "kansanedustaja" on kuitenkin harhaanjohtava, siksi ajattelen heitä pikemminkin "kansan _edun_ edustajina. Tästä näkökulmasta minäkin usein ihmettelen, miksi kouluttamaton myymälävartija olisi lähtökohtaisesti omiaan edustamaan kansan etua tai miksi niin monet eivät odota muita meriittejä kuin kouluttamattomuutta, myymälävartijan työkokemusta - ja nuoren miehen paatosta.

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Tosta oisin samaa mieltä, että mieluummin kansan edun edustajia kuin kansanedustajia. Mulla ois siihen systeemi mietittynä, mutta en tiedä onnistuisiko sekään. Kaksi kriteeriä pitäs olla edun edustajilla, hänen tulisi kyetä asettumaan toisen ihmisen asemaan ja toinen ois se, että olisi kyky myöntää virheensä.

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Ja siis eihän se tarkoita, jos on kouluttautunut vartijaksi niin ei olisi "oppinut". Liiaksi suomessa mielestäni tuijotetaan papereihin, mikään koulutus ei takaa sivistystä tai oppineisuutta. Enkä tarkoita, että Immonen olisi kumpaakaan en tunne häntä enkä oikeastaan tiedä hänestä muutakuin tän yhden päivityksen. Se että hän on koulutukseltaan vartija ei mielestäni tee hänestä oppimatonta tai kykenemätöntä.

Nabil Mokhtari Vastaus kommenttiin #73

Ei tietenkään! Vaikka vartijakurssi nyt ei mitään varsinaisen koulutusta, eli objektiivisen maailman tuntemuksen lisäämistä, mielestäni vastaakaan niin saahan siellä ainakin jotain tietoa hankalien asiakkaiden kaasuttamisen lisäksi esimerkiksi voimankäyttöä ohjailevista laeista. Toisaalta suurin osa maisteritason ihmisistä olisi aivan avuttomia edustamaan yhtään mitään itsensä lisäksi (kuten minä!). Olet siis aivan oikeassa siinä, että pätevyyden kansanedustajan virkaan voi saada - tai olla saamatta - useammastakin suunnasta. Miten tuo pätevyys sitten todennettaisiin, sitä voi moni miettiä itse - tästähän oli muistaakseni jokin kansalaisaloitekin aikanaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun Suomessa vaalien jälkeen puolueet vastasivat 1.5.2015 Sipilän "15:een kysymykseen", niin samaan aikaan - "ei voi olla sattuma" - Ruotsin keulakuvademari Mona 'Kreditkort' Sahlin rohkeni spontaanisti harjoittaa demariliikkeen itsekritiikkiä, jopa ilman Halla-ahon ideologista johtajuutta:
http://www.expressen.se/ledare/podcast/politiknord...

Sahlin:
"När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna.
Integrationen har också varit ett misslyckande. Där gav det socialdemokratiska partiet en bild av oss, att vi var så mycket mer framgångsrika och duktiga på att motarbeta både klassklyftor och könsskillnader än vad vi faktiskt var."

Toimituksen poiminnat